Drupal 9 - The most beautiful CMS Ever!
Ongekende online mogelijkheden met Drupal 9!

Over Stichting Drupal Nederland

Stichting Drupal Nederland (Drupal.nl) is de belangenorganisatie van Nederlandse Drupal gebruikers, bedrijven en ontwikkelaars. Drupal is een populair digital experience management platform voor websites en interactieve applicaties. 1 op de 40 websites gebruiken Drupal. Drupal is open source en heeft  geen vendor lock-in.

Het bestuur van Stichting Drupal Nederland (SDN) bestaat uit 7 vrijwilligers die zich voor een periode van 2 jaar hebben gecommiteerd aan de stichting met als doel het promoten van Drupal in Nederland. SDN promoot Drupal ondermeer door het organiseren van evenementen zoals DrupalJam, Splash Awards en Drupal Training Day. 

De stichting is niet-winstgevend en wordt gerund door vrijwilligers. Onze kosten worden voornamelijk gedekt door sponsors (van evenementen) en ons partnerprogramma. Inmiddels hebben ruim 30 leveranciers zich aan de stichting verbonden als partner.

Het bestuur van Stichting Drupal Nederland

Barry van der Meij

Barry van der Meij (voorzitter)

Portefeuille: Marcom, Partnerprogramma

Barry (bvandermeij) is sinds 1999 actief bij verschillende digital dienstverleners, altijd in commerciële rollen. Na een lange periode in de wereld van Microsoft en Sitecore te hebben gewerkt heeft hij in 2019 de overstap gemaakt naar de open source wereld en is hij partner geworden bij SWIS, hij is daar commercieel directeur. Barry gelooft dat er nog een wereld aan kansen ligt voor zowel klanten als de community en zal zich daar actief voor inzetten vanuit Stichting Drupal Nederland.

 

Jean-Paul Vosmeer

Jean-Paul Vosmeer (secretaris)

Portefeuille: Drupaljam, Marcom

Jean-Paul (jean-paul-vosmeer) begon op 6-jarige leeftijd met programmeren op de p2000 van Philips en later op de Commodore Amiga. Tijdens zijn studie hogere informatica startte hij in 1998 zijn bedrijf, React online. Als online strateeg helpt Jean-Paul organisaties bij hun online identiteit en digitale transitie. Na 14 jaar met een eigen CMS te hebben gewerkt is hij met React online in 2014 overgestapt naar Drupal 7. Gebruikerservaring heeft zijn prioriteit, zowel voor redacteuren als voor online bezoekers.

Steven Heijtel

Steven Heijtel (penningmeester)

Portefeuille: Partnerprogramma

Tijdens zijn studie informatica begon Steven (sheijtel) zijn bedrijf Aubergine IT. Na eerst een tijd alles zelf gebouwd te hebben, uiteindelijk de stap naar Drupal 6 gemaakt en op basis daarvan zijn bedrijf kunnen uitbouwen naar 10 mensen. Bij stichting Drupal Nederland wil Steven zich hard maken voor het vergroten van de taart, zodat er meer stukjes te verdelen zijn voor alle Drupal bedrijven in Nederland.

Merel van Empel

Merel van Empel (algemeen bestuurslid)

Portefeuille: Community, Talentontwikkeling

Als afgestudeerd bioloog en autodidact programmeur is Merel (colorfulcoder) het levende bewijs dat het nooit te laat is om een carrière switch te maken. Ze werkt sinds 2013 met Drupal en begon in 2016 haar eerste baan als back-end developer. Starten als programmeur zonder diploma's of ervaring was wel even lastig. Vooral het opdoen van de juiste kennis was een uitdaging; ze kon als student nog geen 50 euro missen en ze kon nergens een gratis cursus vinden. Nu is dat wel al beter, maar ze wil graag zorgen dat studenten in het vizier hebben hoe ze moeten starten met Drupal, als ze daar interesse in hebben. Dat is haar missie binnen de Drupal community: meer kansen voor beginnende Drupal developers maken. 

Floris van Geel

Floris van Geel (algemeen bestuurslid)

Portefeuille: Community, IT, Talentontwikkeling

Floris (idevit) is enthousiast over Drupal sinds versie 5.16. Vanaf 2010 is hij actief bij de Community en heeft zich onder andere ingezet als lead van de Nederlandse Drupal Training day. Ook internationaal is hij actief, onlangs nog als mede organisator van drupalironcamp.com
Floris is als Drupal entrepeneur bij 040Lab actief op het raakvlak van techniek en business, hij is dol op het verspanen van business modellen en deze geschikt maken voor het internet.

 

 

Bert Boerland

Bert Boerland (algemeen bestuurslid)

Portefeuille: Community, Splash Awards

Bert is een actieve evangelist sinds de begindagen van Drupal nu meer dan 20 jaar geleden. Hij schonk het Drupal.org domein aan de community, organiseerde twee DrupalCon's als lead en is Board Member geweest van de Drupal Association. Bert is mede-oprichter van de Stichting Drupal Nederland en mede-oprichter van DrupalJam  en organiseerde meer dan dozijn van deze evenementen. Een Business Nerd die niet kan programmeren, een gepassioneerde spreker over het open web en open source die niet stil kan zijn. Bert is head of Sales en Marketing bij Synetic en is algemeen bestuurslid.

 

Selcuk Demirci

Selcuk Demirci (algemeen bestuurslid)

Portefeuille: Partnerprogramma, Marcom

Selcuk (mr_infinity), IT fanaat in hart en nieren. Opgegroeid met het puzzelen van hardware en het schrijven van programma's. Heeft ICT en Handel, Marketing gestudeerd uit liefde naar business en IT. Tijdens zijn zoektocht naar efficiënte, mooie en veilige apps te ontwikkelen was het liefde op het eerste gezicht met Drupal en de communityleden. Sinds 2010 heeft hij Drupal geïntroduceerd aan primaire processen bij veel bedrijven. Zijn enthousiasme was zo aanstekelijk dat hij dat vaak te horen kreeg. Heeft veel lol beleefd in het samen ontwikkelen in Drupal en doet dat nog steeds met superveel plezier. In zijn beleving zijn er op dit moment veel bedrijven en ontwikkelaars die elkaar nog niet hebben ontmoet. Zijn missie en passie zijn om bedrijven en ontwikkelaars kennis te laten met Drupal. 

matthijs van der pol

Matthijs van der Pol (freelance ondersteuning)

Portefeuille: Content Marketing

Matthijs van der Pol is contentmaker en tech- en innovatiejournalist voor RTL Z, RTL Nieuws, Bright en Adformatie. Heeft een warm hart voor het web vanaf de eerste beloftevolle jaren negentig, toen hij de pc van zijn huisgenoot kaapte en een wereld zag opengaan. Gelooft in de Drupal community als noodzakelijk tegenwicht in een tijd van giganten. Daarom: meer bekendheid, meer bewustzijn, meer Drupal!

Hosting sponsored by the Drupal Cloud Hosting Service