Drupal 9 - The most beautiful CMS Ever!
Ongekende online mogelijkheden met Drupal 9!

Over Stichting Drupal Nederland

Stichting Drupal Nederland (Drupal.nl) is de belangenorganisatie van Nederlandse Drupal gebruikers, bedrijven en ontwikkelaars. Drupal is een populair digital experience management platform voor websites en interactieve applicaties. 1 op de 40 websites gebruiken Drupal. Drupal is open source en heeft  geen vendor lock-in.

Het bestuur van Stichting Drupal Nederland (SDN) bestaat uit 7 vrijwilligers die zich voor een periode van 2 jaar hebben gecommiteerd aan de stichting met als doel het promoten van Drupal in Nederland. SDN promoot Drupal ondermeer door het organiseren van evenementen zoals DrupalJam, Splash Awards en Drupal Training Day. 

De stichting is niet-winstgevend en wordt gerund door vrijwilligers. Onze kosten worden voornamelijk gedekt door sponsors (van evenementen) en ons partnerprogramma. Inmiddels hebben ruim 30 leveranciers zich aan de stichting verbonden als partner.

Het bestuur van Stichting Drupal Nederland

Imre Gmelig Meijling

Imre Gmelig Meijling (voorzitter)

Portefeuille: Communicatie

Imre (Imre Gmelig Meijling) doet sinds eerste Commodore64 in 1985 dingen met computers. Imre is vooral aan de gebruikerskant te vinden van (internet) toepassingen en vindt zijn roots en passie in het adviseren van mensen en klanten (ook mensen) op het gebied van software, cloud, internet, mobiel en open source. Imre is sinds 1997 werkzaam in de Internet industrie en sinds 2006 actief als Drupal evangelist. Imre organiseert events en bedrijft marketing voor de Stichting.

Jean-Paul Vosmeer

Jean-Paul Vosmeer (secretaris)

Portefeuille: Marketing & Events

Jean-Paul (jean-paul-vosmeer) begon op 6-jarige leeftijd met programmeren op de p2000 van Philips en later op de Commodore Amiga. Tijdens zijn studie hogere informatica startte hij in 1998 zijn bedrijf, React online. Als online strateeg helpt Jean-Paul organisaties bij hun online identiteit en digitale transitie. Na 14 jaar met een eigen CMS te hebben gewerkt is hij met React online in 2014 overgestapt naar Drupal 7. Gebruikerservaring heeft zijn prioriteit, zowel voor redacteuren als voor online bezoekers.

Barry van der Meij

Barry van der Meij (penningmeester)

Portefeuille:

Barry (bvandermeij) is sinds 1999 actief bij verschillende digital dienstverleners, altijd in commerciële rollen. Na een lange periode in de wereld van Microsoft en Sitecore te hebben gewerkt heeft hij in 2019 de overstap gemaakt naar de open source wereld en is hij partner geworden bij SWIS, hij is daar commercieel directeur. Barry gelooft dat er nog een wereld aan kansen ligt voor zowel klanten als de community en zal zich daar actief voor inzetten vanuit Stichting Drupal Nederland.

 

Jeroen van den Berg

Jeroen van den Berg (algemeen bestuurslid)

Portefeuille: Marketing & Events

Jeroen van den Berg is Head of Production en Partner bij Burst. Ondanks zijn technische (developers) achtergrond verschoof zijn interesse al snel naar de operationele kant van de organisatie en begeeft hij zich dagelijks op het snijvlak van klant, techniek en proces. Daarnaast is hij nauw betrokken bij de Hogeschool Rotterdam waar hij les geeft en in de adviesraad zit. Werkt bij Burst al vele jaren met Drupal, en focust zich binnen SDN op de marketing richting potentiële gebruikers van Drupal en developers.

Merel van Empel

Merel van Empel (algemeen bestuurslid)

Portefeuille: financiën en community

Als afgestudeerd bioloog en autodidact programmeur is Merel (colorfulcoder) het levende bewijs dat het nooit te laat is om een carrière switch te maken. Zij kwam met Drupal in aanraking tijdens een vakantiebaan, en sinds dien is ze alleen maar meer en meer van de community gaan houden. Ze voelt zich er heel erg thuis, geaccepteerd zoals ze is. Gewaardeerd voor haar sterke kanten, en ondersteund voor haar minder sterke kanten. Alles mag er zijn.


Ze werkt sinds 2013 met Drupal en begon in 2016 haar eerste baan als back-end developer. Starten als programmeur zonder diploma's of ervaring was wel even lastig. Vooral het opdoen van de juiste kennis was een uitdaging; ze kon als student nog geen 50 euro missen en ze kon nergens een gratis cursus vinden. Nu is dat wel al beter, maar ze wil graag zorgen dat studenten in het vizier hebben hoe ze moeten starten met Drupal, als ze daar interesse in hebben. Dat is haar missie binnen de Drupal community: meer kansen voor beginnende Drupal developers maken. 

Floris van Geel

Floris van Geel (algemeen bestuurslid)

Portefeuille: Community

Floris (idevit) is enthousiast over Drupal sinds versie 5.16. Vanaf 2010 is hij actief bij de Community en heeft zich onder andere ingezet als lead van de Nederlandse Drupal Training day. Ook internationaal is hij actief, onlangs nog als mede organisator van drupalironcamp.com
Floris is als Drupal entrepeneur bij 040Lab actief op het raakvlak van techniek en business, hij is dol op het verspanen van business modellen en deze geschikt maken voor het internet.

Steven Heijtel

Steven Heijtel (algemeen bestuurslid)

Portefeuille:

Tijdens zijn studie informatica begon Steven (sheijtel) zijn bedrijf Aubergine IT. Na eerst een tijd alles zelf gebouwd te hebben, uiteindelijk de stap naar Drupal 6 gemaakt en op basis daarvan zijn bedrijf kunnen uitbouwen naar 10 mensen. Bij stichting Drupal Nederland wil Steven zich hard maken voor het vergroten van de taart, zodat er meer stukjes te verdelen zijn voor alle Drupal bedrijven in Nederland.

Mara van Gameren

Mara van Gameren (freelance ondersteuning)

Portefeuille: Marketing & Communicatie

Freelance copywriter en communicatieprofessional Mara van Gameren komt uit de mode- en lifestylebranche en benadert de marketing en communicatie van Stichting Drupal Nederland daarom met een frisse en commerciële blik. Binnen de stichting houdt ze zich vooral bezig met het onder de aandacht brengen van Drupal via diverse interne en externe kanalen en het uitsturen van nieuwsupdates. 

matthijs van der pol

Matthijs van der Pol (freelance ondersteuning)

Portefeuille: Content Marketing

Matthijs van der Pol is contentmaker en tech- en innovatiejournalist voor RTL Z, RTL Nieuws, Bright en Adformatie. Heeft een warm hart voor het web vanaf de eerste beloftevolle jaren negentig, toen hij de pc van zijn huisgenoot kaapte en een wereld zag opengaan. Gelooft in de Drupal community als noodzakelijk tegenwicht in een tijd van giganten. Daarom: meer bekendheid, meer bewustzijn, meer Drupal!

Hosting sponsored by the Drupal Cloud Hosting Service