Drupal 8 website weergegeven op een tablet
Ongekende online mogelijkheden met Drupal 8!

Over Stichting Drupal Nederland

Het bestuur van Stichting Drupal Nederland (SDN) bestaat uit 7 vrijwilligers die zich voor een periode van 2 jaar hebben gecommiteerd aan de stichting met als doel het promoten van Drupal in Nederland. SDN promoot Drupal ondermeer door het organiseren van evenementen zoals DrupalJam, Splash Awards en Drupal Training Day. 

Het bestuur van Stichting Drupal Nederland

Baris Wanschers

Baris Wanschers (voorzitter)

Portefeuille: Partnerprogramma

Baris (BarisW) is mede-eigenaar van LimoenGroen en full-time Drupal evangelist. In zijn vrije tijd beheert hij een tiental Drupal modules en ontwikkelt hij mee aan Drupal core. Hij heeft verstand van de Webrichtlijnen  en maakt zich sterker voor een toegankelijker internet.

Rico van de Vin

Rico van de Vin (secretaris)

Portefeuille: Vrijwilligersbeleid

Rico (ricovandevin) studeerde Informatietechnische Wetenschappen aan de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens zijn studie richtte hij Eye for your Vision op. In 2011 veranderde de bedrijfsnaam in Finlet. Na te hebben gewerkt met een eigen CMS kwam Rico rond dezelfde tijd via enkele omzwervingen uit bij Drupal 7. Sindsdien is hij groot fan. Hij onderhoudt enkele modules en draagt ook op andere manieren bij aan Drupal.

Pedro Okken

Pedro Okken (Penningmeester)

Portefeuille: Financiën

Pedro (pedrookken) is operations manager bij Wowww en is sinds het bijwonen van de DrupalJam in 2016 erg enthousiast geworden over Drupal en haar community. Heeft geen technische, maar een bedrijfskundige achtergrond. Hoewel hij in de Drupal-wereld net om de hoek kijken, is hij al wel sinds 1997 actief in e-business en e-commerce.

Bert Boerland

Bert Boerland (algemeen bestuurslid)

Portefeuille: Marketing events

Bert Boerland (Bert Boerland) is Drupal gebruiker van het eerste uur, schreef enkele honderden handboek paginas op drupal.org, registreerde drupal.org meer dan 15 jaar geleden en doneerde dit aan de gemeenschap, organiseerde als lead twee DrupalCons en werkte mee aan de organisatie van 6 andere, was een board member van de Drupal Association, starte en organiseerde bijna alle DrupalJams en twee Frontend United conferenties en was global track chair voor de business sessies van de DrupalCons. Bert is partner bij Wunderkaut Nederland. Hij schijnt ook andere hobby's te hebben dan Drupal.

Imre Gmelig Meijling

Imre Gmelig Meijling (Algemeen bestuurslid)

Portefeuille: Communicatie

Imre Gmelig Meijling (Imre Gmelig Meijling) doet sinds eerste Commodore64 in 1985 dingen met computers. Imre is vooral aan de gebruikerskant te vinden van (internet) toepassingen en vindt zijn roots en passie in het adviseren van mensen en klanten (ook mensen) op het gebied van software, cloud, internet, mobiel en open source. Imre is sinds 1997 werkzaam in de Internet industrie en sinds 2006 actief als Drupal evangelist. Imre organiseert events en bedrijft marketing voor de Stichting.

Floris van Geel

Floris van Geel (Algemeen bestuurslid)

Portefeuille: Community

Floris (idevit) is enthousiast over Drupal sinds versie 5.16. Vanaf 2010 is hij actief bij de Community en heeft zich onder andere ingezet als lead van de Nederlandse Drupal Training day. Ook internationaal is hij actief, onlangs nog als mede organisator van drupalironcamp.com
Floris is als Drupal entrepeneur bij 040Lab actief op het raakvlak van techniek en business, hij is dol op het verspanen van business modellen en deze geschikt maken voor het internet.

Erik Huijs

Erik Huijs (Algemeen bestuurslid)

Portefeuille: Talentontwikkeling

Erik (ehuijs) studeerde Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft. Al tijdens zijn studie starte hij een webdevelopment bedrijf en in 2008 bezocht hij zijn eerste Drupalcon. Daar maakte hij kennis met de internationale en zeer toegewijde Drupal community. Momenteel is hij actief als internet consultant en Drupal trainer.

Marja Doedens

Marja Doedens (aftredend)

Marja zal het bestuur begin 2017 verlaten.

Marja (mdoedens) is manager operations bij Goldmund Wyldebeast & Wunderliebe en is sinds haar kennismaking met de Drupal Community actief in de promotie van Drupal en het stimuleren van kennisdeling. Ze werkt al sinds 1998 in de IT, heeft met haar horeca achtergrond dienstverlening hoog in het vaandel en brengt vanuit Groningen de nuchtere 'voeten in de klei' instelling met zich mee.