Drupal 9 - The most beautiful CMS Ever!
Ongekende online mogelijkheden met Drupal 9!

Over Stichting Drupal Nederland

Stichting Drupal Nederland (Drupal.nl) is de belangenorganisatie van Nederlandse Drupal gebruikers, bedrijven en ontwikkelaars. Drupal is een populair digital experience management platform voor websites en interactieve applicaties. 1 op de 40 websites gebruiken Drupal. Drupal is open source en heeft  geen vendor lock-in.

Het bestuur van Stichting Drupal Nederland (SDN) bestaat uit 7 vrijwilligers die zich voor een periode van 2 jaar hebben gecommiteerd aan de stichting met als doel het promoten van Drupal in Nederland. SDN promoot Drupal ondermeer door het organiseren van evenementen zoals DrupalJam, Splash Awards en Drupal Training Day. 

De stichting is niet-winstgevend en wordt gerund door vrijwilligers. Onze kosten worden voornamelijk gedekt door sponsors (van evenementen) en ons partnerprogramma. Inmiddels hebben ruim 30 leveranciers zich aan de stichting verbonden als partner.

Het bestuur van Stichting Drupal Nederland

Imre Gmelig Meijling

Imre Gmelig Meijling (voorzitter)

Portefeuille: Communicatie

Imre (Imre Gmelig Meijling) doet sinds eerste Commodore64 in 1985 dingen met computers. Imre is vooral aan de gebruikerskant te vinden van (internet) toepassingen en vindt zijn roots en passie in het adviseren van mensen en klanten (ook mensen) op het gebied van software, cloud, internet, mobiel en open source. Imre is sinds 1997 werkzaam in de Internet industrie en sinds 2006 actief als Drupal evangelist. Imre organiseert events en bedrijft marketing voor de Stichting.

Rico van de Vin

Rico van de Vin (secretaris)

Portefeuille: Vrijwilligersbeleid

Rico (ricovandevin) studeerde Informatietechnische Wetenschappen aan de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens zijn studie richtte hij Eye for your Vision op. In 2011 veranderde de bedrijfsnaam in Finlet. Na te hebben gewerkt met een eigen CMS kwam Rico rond dezelfde tijd via enkele omzwervingen uit bij Drupal 7. Sindsdien is hij groot fan. Hij onderhoudt enkele modules en draagt ook op andere manieren bij aan Drupal.

Pedro Okken

Pedro Okken (Penningmeester)

Portefeuille: Financiën

Pedro (pedrookken) is manager operations bij Wowww in Groningen. De eerste kennismaking met Drupal was bij Wowww. Na de eerste kennismaking met DrupalJam in 2016 is hij erg enthousiast geworden over community en de rol die de Stichting Drupal Nederland daarin vervult. Pedro is sinds 1997 actief in de wereld van e-business en e-commerce, waarin hij actief is op het snijvlak van online marketing, database marketing en het realiseren en verbeteren van online processen.

 

Michiel Tielemans

Michiel Tielemans (algemeen bestuurslid)

Portefeuille: Partnerprogramma

Michiel is managing director bij We are you in Den Bosch, en gaf daarvoor 3 jaar leiding aan het Drupal team van Colours. Met zijn technische (developers) achtergrond heeft hij altijd een passie gehouden voor technologie, en in de afgelopen jaren ook een passie heeft ontwikkeld voor Drupal! Michiel vindt het belangrijk om binnen de stichting niet alleen de technische kant van Drupal te belichten, maar ook de leden van SDN te verbinden op de business capabilities van Drupal.

Jeroen van den Berg

Jeroen van den Berg (algemeen bestuurslid)

Portefeuille: Marketing & Events

Jeroen van den Berg is Head of Production en Partner bij Burst. Ondanks zijn technische (developers) achtergrond verschoof zijn interesse al snel naar de operationele kant van de organisatie en begeeft hij zich dagelijks op het snijvlak van klant, techniek en proces. Daarnaast is hij nauw betrokken bij de Hogeschool Rotterdam waar hij les geeft en in de adviesraad zit. Werkt bij Burst al vele jaren met Drupal, en focust zich binnen SDN op de marketing richting potentiële gebruikers van Drupal en developers.

Floris van Geel

Floris van Geel (algemeen bestuurslid)

Portefeuille: Community

Floris (idevit) is enthousiast over Drupal sinds versie 5.16. Vanaf 2010 is hij actief bij de Community en heeft zich onder andere ingezet als lead van de Nederlandse Drupal Training day. Ook internationaal is hij actief, onlangs nog als mede organisator van drupalironcamp.com
Floris is als Drupal entrepeneur bij 040Lab actief op het raakvlak van techniek en business, hij is dol op het verspanen van business modellen en deze geschikt maken voor het internet.

Jean-Paul Vosmeer

Jean-Paul Vosmeer (algemeen bestuurslid)

Portefeuille: Talentontwikkeling

Jean-Paul begon op 6-jarige leeftijd met programmeren op de p2000 van Philips en later op de Commodore Amiga. Tijdens zijn studie hogere informatica startte hij in 1998 zijn bedrijf, React online. Als online strateeg helpt Jean-Paul organisaties bij hun online identiteit en digitale transitie. Na 14 jaar met een eigen CMS te hebben gewerkt is hij met React online in 2014 overgestapt naar Drupal 7. Gebruikerservaring heeft zijn prioriteit, zowel voor redacteuren als voor online bezoekers.

Mara van Gameren

Mara van Gameren (freelance ondersteuning)

Portefeuille: Marketing & Communicatie

Freelance copywriter en communicatieprofessional Mara van Gameren komt uit de mode- en lifestylebranche en benadert de marketing en communicatie van Stichting Drupal Nederland daarom met een frisse en commerciële blik. Binnen de stichting houdt ze zich vooral bezig met het onder de aandacht brengen van Drupal via diverse interne en externe kanalen en het uitsturen van nieuwsupdates. 

matthijs van der pol

Matthijs van der Pol (freelance ondersteuning)

Portefeuille: Content Marketing

Matthijs van der Pol is contentmaker en tech- en innovatiejournalist voor RTL Z, RTL Nieuws, Bright en Adformatie. Heeft een warm hart voor het web vanaf de eerste beloftevolle jaren negentig, toen hij de pc van zijn huisgenoot kaapte en een wereld zag opengaan. Gelooft in de Drupal community als noodzakelijk tegenwicht in een tijd van giganten. Daarom: meer bekendheid, meer bewustzijn, meer Drupal!