Het bestuur van Stichting Drupal Nederland

Sinds 1 januari 2023 bestaat het bestuur van Stichting Drupal Nederland uit de onderstaande personen. Zij komen maandelijks bij elkaar en hebben tussendoor in verschillende werkgroepen contact om het merk Drupal in Nederland te versterken.

Bert Boerland

Bert

Bert Boerland

Portefeuille: Voorzitter, Splash Awards

Bert (bertboerland) is een actieve evangelist sinds de begindagen van Drupal nu meer dan 20 jaar geleden. Hij schonk het Drupal.org domein aan de community, organiseerde twee DrupalCon's als lead en is Board Member geweest van de Drupal Association. Bert is mede-oprichter van de Stichting Drupal Nederland en mede-oprichter van DrupalJam  en organiseerde meer dan dozijn van deze evenementen. Een Business Nerd die niet kan programmeren, een gepassioneerde spreker over het open web en open source die niet stil kan zijn. Bert is Senior Sales Executive bij Suse en Voorzitter.

Jean-Paul Vosmeer

JP

Jean-Paul Vosmeer

Portefeuille: Drupaljam, Marcom, Secretaris

Jean-Paul (jean-paul-vosmeer) begon op 6-jarige leeftijd met programmeren op de p2000 van Philips en later op de Commodore Amiga. Tijdens zijn studie hogere informatica startte hij in 1998 zijn bedrijf, React online. Als online strateeg helpt Jean-Paul organisaties bij hun online identiteit en digitale transitie. Na 14 jaar met een eigen CMS te hebben gewerkt is hij met React online in 2014 overgestapt naar Drupal 7. Gebruikerservaring heeft zijn prioriteit, zowel voor redacteuren als voor online bezoekers.

Björn Brala

Bjorn

Björn Brala

Portefeuille: Penningmeester.

Björn (bbrala) Brala begon tijdens zijn studie informatica in 2003 eigen webshop in retro artikelen en begon hij in 2007 bij SWIS. Als technical director en CISO van SWIS geeft hij technische sturing aan het bedrijf. In 2013 is hij met SWIS overgestapt van een eigen CMS naar Drupal. Björn is core maintainer voor JSON:API en gelooft in de kracht en noodzaak van de ontsluiting van content via API’s. Met een passie voor api’s, privacy, security en the trusted web wil hij zich sterk maken voor een nog veiliger privacy vriendelijke Drupal dat onderdeel is van elk serieus online landschap.

Floris van Geel

Floris

Floris van Geel

Portefeuille: Community, IT, Talentontwikkeling

Floris (idevit) is enthousiast over Drupal sinds versie 5.16. Vanaf 2010 is hij actief bij de Community en heeft zich onder andere ingezet als lead van de Nederlandse Drupal Training day. Ook internationaal is hij actief, onlangs nog als mede organisator van drupalironcamp.com Floris is als Drupal entrepeneur bij 040Lab actief op het raakvlak van techniek en business, hij is dol op het verspanen van business modellen en deze geschikt maken voor het internet.

Bart Vreugdenhil

Bart

Bart Vreugdenhil

Opgegroeid met de Commodore 64 is zijn interesse in software en techniek nimmer weggegaan. Na zijn studie Bedrijfskunde in Rotterdam is Bart als IT-ondernemer betrokken geweest bij diverse startups. Met zijn ontwikkelteam maakte hij uiteenlopende producten en diensten. Van gepersonaliseerde televisiegidsen met slimme aanbevelingstechnologie voor tablet en mobiel tot aan webapplicaties voor tandartsen en andere zorgprofessionals.

Na een avontuurlijke periode kwam hij in 2022 bij Finalist in dienst waar hij voor het eerst in aanraking kwam met Drupal en haar bloeiende community. Dit bevalt hem zo goed dat hij graag zijn steentje bijdraagt aan het onder de aandacht brengen van Drupal in Nederland als moderne CMS-oplossing, en het levendig houden van de betrokken gemeenschap. Op het moment is Bart werkzaam als informatieanalist. In die rol probeert hij bruggen te bouwen tussen Business en IT. Zijn kennis en ervaring zet hij graag in voor Stichting Drupal Nederland.

Esmeralda Tijhoff

Esmeralda

Esmeralda Tijhoff

Esmeralda (esmeraldabt) Tijhoff leerde zichzelf programmeren en startte tijdens haar studie Geschiedenis een eigen onderneming in web-development. In 2018 ruilde ze haar carrière als onderzoeker aan de RUG definitief in voor een start als Drupal developer bij DICTU. Daar werkt zij nu als Product Owner aan een reeks Drupal producten voor de Rijksoverheid. Esmeralda maakt zich bovendien sterk voor een inclusieve Drupal community. Niet alleen de websites moeten toegankelijk zijn voor alle gebruikers, maar ook de kennis en events binnen de Drupal community. Om duurzaam Drupal in te kunnen blijven zetten, zoekt zij continue de samenwerking op tussen markt en overheid, eindgebruiker en developer, activisten en managers. Bovendien maakt zij zich sterk voor de verbintenis tussen de verschillende Drupal organisaties in Europa en daarbuiten.

Henk Beld

Foto Henk Beld

Henk Beld

Portefeuille: algemeen bestuurder

Henk (henkit) kocht zijn eerste computer, een Sharp MZ-700 met het geld van zijn krantenwijk begin jaren 80. Na zijn studie Technische Computerkunde kwam hij van het aanleggen van netwerken en installatie/reparatie van computers uiteindelijk in de wereld van internet terecht. In 2009 uiteindelijk bij zijn werkgever DGN retail de keus gemaakt voor Drupal 6 om het bestaande Sitecore CMS te vervangen, vanaf dat moment is Drupal onlosmakelijk verbonden geweest met zijn leven. Na DGN retail is hij aan de slag gegaan bij Acquia om vooral te werken met internationale klanten aan grote Drupal projecten. Sinds afgelopen jaar aan de slag bij amazee.io als solution Architect