Drupal 9 - The most beautiful CMS Ever!
Ongekende online mogelijkheden met Drupal 9!

Nieuwsoverzicht

Drupaljam 2022 re:United

On june 1st we had an amazing Drupaljam. While the past two years have been great online, it's been no substitute to seeing each other in person! It was so great to catch up again. Good talks, great sessions and an amazing hallway with so many familiar and new faces, it all came together brilliantly at Drupaljam 2022 re:United!
Drupaljam 2022 re:United

Drupal Developer Days Gent 4 t/m 8 April 2022

Het is zover, het eerste in real live evenement van dit jaar staat in de agenda, van 4 t/m 8 April 2022 in Gent België. Dit evenement is een van de belangrijkste voor het bijdragen aan Drupal zowel in code als op andere manieren. Kom allemaal langs..
Drupal Developer Days 2022

iO over hun platinum partnership

We vroegen Martijn Vervoordeldonk van iO digital hoe zij aankijken tegen het Drupal landschap nu ze zo hard groeien en veel voorname partijen uit de markt overnemen.
Foto Martijn Vervoordeldonk

Belangenorganisatie Drupal Nederland kiest nieuw bestuur

Per 1 januari 2022 heeft Stichting Drupal Nederland een nieuw bestuur. Twee nieuwe bestuurders treden toe! Met dit zevenkoppig bestuur blijft Stichting Drupal Nederland ook de komende jaren mensen en bedrijven verbinden op het gebied van Drupal.
Decoratie afbeelding

DrupalPod: de nieuwste ontwikkeling op het gebied van drupal development omgevingen

DrupalPod is een manier om snel en gemakkelijk een Drupal ontwikkelomgeving op te zetten via de browser. Zodoende biedt het ondersteuning voor iedereen die wil bijdragen aan Drupal.
Logo DrupalPod

Drupaljam 2021 Aftermovie en media

5 en 6 oktober hebben we Drupaljam 2021 met elkaar weer beleefd! We kijken terug op een mooi hybride evenement in combi met DrupalCon en andere internationale Drupal Camps. We bedanken bezoekers, sprekers, sponsors én organisatie, ze zijn allemaal even belangrijk en nodig om een goede Drupaljam te maken. De video’s en foto’s staan online.
Drupaljam 2021

Dit zijn de allerbeste Drupal Websites van Nederland

Voor de zevende keer zijn de Splash Awards voor de beste Drupal projecten van Nederland uitgereikt. In maar liefst negen categorieën mochten winnaars de felbegeerde bokaal mee naar huis nemen. De overall winnaar onderscheidde zich door Drupal in te zetten voor een disruptief business model.
Splash Awards

Tickets Drupaljam beschikbaar

Tickets voor Drupaljam, DrupalCon en de camps zijn voor de Nederlandse Drupal gemeenschap extra voordelig dit jaar. Doordat we met DrupalCon samenwerken kunnen we gebruik maken van tools en resources van DrupalCon. Door de bijdrage van onze sponsors kunnen we je 50% korting geven op de ticketprijzen van DrupalCon!
Drupaljam 2021

Deel je visie op the business side van Drupal

In samenwerking met de Drupal Association organiseren One Shoe en Exove voor de 6e keer de Drupal Business Survey: een onderzoek onder Drupal business leaders wereldwijd waarin zakelijke trends en vooruitzichten voor Drupal in kaart gebracht worden.
Drupal 9 logo

De Splash Awards worden op 28 oktober 2021 uitgereikt

Naast DrupalCon en Drupaljam staat dit jaar ook de Nederlandse Splash Awards weer op het programma! Op 28 oktober 2021 vindt de digitale uitreiking plaats, dus zet die datum vast in je agenda.
Splash Awards 2021

Drupaljam komt eraan!

5 & 6 oktober 2021 gaan we weer een unieke Jam leveren. Om dit, hopelijk laatste jaar van corona onzekerheid, te overbruggen werken we samen met de internationale Drupal gemeenschap en DrupalCon.
Foto Drupaljam re:Boot live 2020

DrupalStream

Na een tijd waarin het wat magertjes is geweest met het aantal Drupal evenementen dat werd georganiseerd, vond de Stichting Drupal Nederland het belangrijk om het organiseren van kleine evenementen wat te stimuleren. Vanuit dat oogpunt is gekeken wat de oorzaak is van de verminderde community activiteit binnen Drupal, en is er gekeken of dit kon worden aangepakt. Daaruit is DrupalStream geboren.
Computer screen with people in a meeting during an earlier Drupal event

Maak kans op een ticket voor DrupalCon North America

Diverse stemmen en verschillende perspectieven maken onze community (en het Drupal-platform) beter, inclusiever en relevanter. Daarom zet Drupal zich in voor meer diversiteit en verwelkomen we graag meer mensen uit ondervertegenwoordigde groepen in de Drupal-community.
DrupalCon North America 2021

Wisseling van de wacht bij Drupal belangenorganisatie

Sinds vorige maand heeft Stichting Drupal Nederland een nieuwe bestuurssamenstelling. Rico van de Vin (secretaris), Pedro Okken (penningmeester) en Michiel Tielemans (partnerprogramma) treden af. Zij hebben zich de afgelopen jaren ingezet om Drupal-leveranciers, ontwikkelaars en gebruikers in Nederland te verbinden.
Drupal bestuur tijdens Drupaljam XL 2019

Drupal 9: een nieuwe stap van CMS naar digital experience platform

Met het recente uitbrengen van Drupal 9 zet de Drupal community een belangrijke stap. In de richting van extra gebruikersgemak en de verdere ontwikkeling van de API first gedachte. Daarmee maakt Drupal het bedrijven gemakkelijker om cross-channel te digitaliseren.
Drupal 9

RTL staat 24/7 aan dankzij multisite platform Drupal

Met succesvolle platforms als RTL Nieuws, RTL Z, Bright en Videoland is RTL één van de grootste mediabedrijven van Nederland. RTL zet Drupal in als CMS. Marc Schreuder, adjunct hoofdredacteur van RTL Nieuws en Erwin van der Zande, hoofdredacteur van Bright vertellen uitgebreid over wat open source betekent voor hun organisatie.
RTL studio - green screen - Drupal

20 jaar Drupal!

Vrijdag 15 januari viert #Drupal haar 20e verjaardag! Wat ooit begon als een message board, ontwikkeld door Dries Buytaert, is sinds 2001 open source en door de enorm betrokken gemeenschap van Drupal professionals en gebruikers uitgegroeid tot een populair Digital Experience Platform voor websites en online applicaties.
Drupal 20 jaar

Drupaljam 2020 re:Boot groot succes

Na 2 volle dagen online met Drupaljam 2020 re:Boot is de de organisatie van Drupaljam nog bij aan het komen van de eerste online versie van Drupaljam. We hopen dat ook jij er bij bent geweest en een leuk event hebt gehad.
DrupalJam re:Boot live

DrupalCon 2020 staat dit jaar in het teken van het open web

De fysiek geplande conferentie in Barcelona is helaas gecanceld. Dit jaar komt de open source gemeenschap van tienduizenden Drupal professionals van 8 tot 11 december online bijeen voor een overvol programma 
DrupalCon 2020

Bestuur drupal.nl zoekt nieuw (blauw) bloed

Stichting Drupal Nederland ondersteunt de promotie van Drupal en haar Nederlandstalige gebruikersgemeenschap met Drupal-gerelateerde evenementen en het stimuleren van contacten tussen Drupal-ontwikkelaars, -gebruikers en -bedrijven. Stichting Drupal Nederland heeft veel ambities op dit vlak. Bestuursleden van de stichting worden gekozen voor een periode van 2 jaar en zijn onbeperkt herkiesbaar. In december 2020 zullen er verkiezingen plaatsvinden voor 6 plekken in het bestuur. Het zittende bestuur nodigt iedereen uit om onderstaande te lezen en om bij interesse te solliciteren.
Bestuursleden gezocht voor Stichting Drupal Nederland

Drupaljam 2020 Update

In conjunction with the venue De Fabrique, we have investigated our options to continue with Drupaljam safely and responsibly. This is not possible to do in the way we all know and love Drupaljam. We are currently exploring alternative ways to organize Drupaljam in a manner that lives up to its standards.
DrupalJam logo

End-of-life Drupal 7 met één jaar uitgesteld

Door de impact die COVID-19 op de budgetten van vele organisaties heeft, heeft de Drupal Community en het Securityteam besloten om de end-of-life van Drupal 7 met één jaar uit te stellen. Dit wil zeggen dat beveiligingsupdates voor Drupal 7 nog tot november 2022 worden uitgegeven.
Drupal 7 end-of-life

Bestuursverslag SDN 2019

Als bestuur willen wij transparant zijn en verantwoording afleggen aan eenieder die hieraan een bijdrage levert en heeft geleverd. Hiertoe hebben wij een financieel verslag door een accountant op laten stellen en een bestuursverslag opgesteld.
Drupal NL logo

Drupal lanceert de nieuwste versie van het cms dat altijd toporganisaties rond de wereld draait

DRUPAL LANCEERT DE NIEUWSTE VERSIE VAN HET CMS DAT ALTIJD TOPORGANISATIES ROND DE WERELD DRAAIT
Drupal 9 biedt tools voor marketeers, ontwerpers en ontwikkelaars om krachtige digitale ervaringen op te bouwen van lay-out tot lancering
Drupal 9 release
Hosting sponsored by the Drupal Cloud Hosting Service