Drupal 9 - The most beautiful CMS Ever!
Ongekende online mogelijkheden met Drupal 9!

Nieuwsoverzicht

Bestuur drupal.nl zoekt nieuw (blauw) bloed

Stichting Drupal Nederland ondersteunt de promotie van Drupal en haar Nederlandstalige gebruikersgemeenschap met Drupal-gerelateerde evenementen en het stimuleren van contacten tussen Drupal-ontwikkelaars, -gebruikers en -bedrijven. Stichting Drupal Nederland heeft veel ambities op dit vlak. Bestuursleden van de stichting worden gekozen voor een periode van 2 jaar en zijn onbeperkt herkiesbaar. In december 2020 zullen er verkiezingen plaatsvinden voor 6 plekken in het bestuur. Het zittende bestuur nodigt iedereen uit om onderstaande te lezen en om bij interesse te solliciteren.
Bestuursleden gezocht voor Stichting Drupal Nederland

Drupaljam 2020 Update

In conjunction with the venue De Fabrique, we have investigated our options to continue with Drupaljam safely and responsibly. This is not possible to do in the way we all know and love Drupaljam. We are currently exploring alternative ways to organize Drupaljam in a manner that lives up to its standards.
DrupalJam logo

End-of-life Drupal 7 met één jaar uitgesteld

Door de impact die COVID-19 op de budgetten van vele organisaties heeft, heeft de Drupal Community en het Securityteam besloten om de end-of-life van Drupal 7 met één jaar uit te stellen. Dit wil zeggen dat beveiligingsupdates voor Drupal 7 nog tot november 2022 worden uitgegeven.
Drupal 7 end-of-life

Bestuursverslag SDN 2019

Als bestuur willen wij transparant zijn en verantwoording afleggen aan eenieder die hieraan een bijdrage levert en heeft geleverd. Hiertoe hebben wij een financieel verslag door een accountant op laten stellen en een bestuursverslag opgesteld.
Drupal NL logo

Drupal lanceert de nieuwste versie van het cms dat altijd toporganisaties rond de wereld draait

DRUPAL LANCEERT DE NIEUWSTE VERSIE VAN HET CMS DAT ALTIJD TOPORGANISATIES ROND DE WERELD DRAAIT
Drupal 9 biedt tools voor marketeers, ontwerpers en ontwikkelaars om krachtige digitale ervaringen op te bouwen van lay-out tot lancering
Drupal 9 release

Drupal 9 komt eraan: tijd voor de grootste online borrel aller tijden

Met de release van Drupal 9 zet het webexperienceplatform Drupal een belangrijke stap in de richting van meer gebruiksgemak en flexibiliteit. Om de sprong voorwaarts te vieren organiseert de open source gemeenschap achter Drupal een reeks wereldwijde, online meetups, borrels en andere festiviteiten.
Drupal 9.0 celebrations

Nieuw logo maakt Drupal 9 klaar voor lancering

De update van Drupal 8 naar Drupal 9 wordt de gemakkelijkste versie-upgrade van Drupal in tien jaar. De release van Drupal 9 sluit perfect aan bij de visie van Drupal, waarbij de nadruk in het ontwikkelingsproces komt te liggen op continue innovatie en een regelmatige update cyclus.
Drupal logo

5 redenen waarom de top voor Drupal als CMS kiest

Voor digital en online marketeers is de keus voor een veilig, flexibel en kostenefficiënt cms een ingrijpende beslissing. Het open source platform Drupal biedt ruimte voor een online strategie waarmee je snel kunt reageren op ontwikkelingen.
Passie & Purpose

Beta-versie Drupal 9.0.0 nu beschikbaar

De gloednieuwe Drupal 9 release is nu beschikbaar in beta-versie. De stabiele release staat gepland op 3 juni; tijd om uw projecten voor te bereiden!
beta-versie drupal 9

Drupal Business Meetup wordt verplaatst

Wegens de huidige situatie rondom Covid-19 wordt de Business Meetup, die op 16 april 2020 zou plaatsvinden, verplaatst naar een nader te bepalen datum.
business meetup verplaatst

Drupaljam verplaatst naar 6 november

We zijn erin geslaagd een nieuwe datum voor Drupaljam veilig te stellen: 6 november 2020!
Drupaljam 2020 verplaatst naar 6 november

Voorbereidingen Drupaljam 2020 in volle gang

Op 7 mei is het weer tijd voor ons jaarlijkse hoogtepunt: Drupaljam 2020 strijkt neer in De Fabrique in Utrecht. De voorbereidingen zijn in volle gang.
drupaljam 2020

Eerste Community Meetup op 16-01-2020

Op 16 januari kwam een dertigtal leden samen voor de eerste Community Meetup - een gezellig diner met aansluitend de tweemaandelijkse Tech Talk.
community meetup

Drupal in de media: Auping.nl - Emerce

Het oer-Nederlandse Auping verkoopt een duurzaam Dutch Design product dat drie weken na bestelling bij de consument wordt afgeleverd. Maar eer het zo ver is legt de consument een lange reis af waarbij de Drupal website een belangrijke bron van informatie vormt.
Auping

Drukbezochte DrupalCon Amsterdam 2019 in de RAI

Deze week vond het grootste Drupal evenement ter wereld, DrupalCon, plaats in Amsterdam. Duizenden Drupal gebruikers, ontwikkelaars en andere geïnteresseerden kwamen hier samen voor keynotes, trainingen, sessies en om te netwerken met de hechte community.
dries drupalcon

Business Meetup Recap

Afgelopen donderdag 19 september vond de tweede Drupal Business Meetup van 2019 plaats; een avond speciaal voor de partners van Drupal, waarbij in een ongedwongen sfeer met elkaar werd gesproken over de community, de business en de markt.
Business Meetup

Drupal in de media: 24Kitchen.nl - Emerce Magazine

De Drupal website van 24Kitchen vormt het kloppend hart van het eetinspiratieplatform. Door zeer nauwkeurig naar gebruikersdata te kijken, is het bereik van de site het afgelopen jaar met maar liefst veertig procent gestegen.
wat eten we vandaag

Drupal Business Meetup

Wegens voorgaand succes organiseert Stichting Drupal Nederland voor de tweede keer dit jaar een business meetup voor haar partners. Een gezellige avond waarop we kennis en ervaringen uitwisselen over de business waarin we ons bevinden.
Drupal Business Meetup

Krijg internationale exposure op DrupalCon Amsterdam

Wil je jouw agency internationale exposure geven en duizenden Drupal onwikkelaars, gebruikers en organisaties bereiken? Word sponsor!
Krijg internationale exposure op DrupalCon Amsterdam

Maak kans op een International Splash Award

Ben je een bureau of merk dat Drupal heeft ingezet voor een toonaangevend project? Je hebt nog tot 8 september om je case in te dienen!
Maak kans op een International Splash Award

Save the date: DrupalCon 2019 Amsterdam

Dit jaar strijkt het grote DrupalCon neer in de Nederlandse hoofdstad. Meer dan 1500 Drupal contributors, influencers en organisaties zullen aanwezig zijn bij dit event. Zien we je daar?
Save the date: DrupalCon 2019 Amsterdam

Nederlandse Splash Awards voor de vijfde keer uitgereikt

Op donderdag 27 juni zijn voor de vijfde keer de Splash awards uitgereikt: dé prijzen voor de beste Nederlandse Drupal projecten. De presentatie van deze lustrumeditie was in handen van niemand minder dan Hans Kazàn, en digital agency One Shoe was met maar liefst 3 awards de grote winnaar van de avond.
Nederlandse Splash Awards voor de vijfde keer uitgereikt

Succesvolle eerste editie Drupaljam:XL

Op 27 en 28 juni 2019 vond Drupaljam:XL plaats, hét evenement waar Drupal gebruikers samenkomen om te netwerken en kennis te delen. Met 500 bezoekers is Drupaljam:XL één van de grootste Drupal evenementen in Europa. De organisatie bracht hiermee een hommage aan het event dat ruim 10 jaar geleden begon met 40 deelnemers en pizza’s.
Succesvolle eerste editie Drupaljam:XL

Drupal in de media: E-health oplossingen - Emerce magazine

Ook bij grote organisaties binnen de gezondheidszorg is er steeds meer behoefte aan moderne, online oplossingen - voor zowel professionals als patiënten en hun naasten. Over grote platforms Nieren.nl en Kanker.nl en het content management systeem dat erachter schuilgaat.
e-health