Cases

WordProof: Het vertrouwde web bouwen met Blockchain Timestamps

Non-profit

WordProof is een open source tool die uw inhoud registreert op een blockchain. Met behulp van blockchain timestamps creëert het bewijs dat deze specifieke content op een bepaald tijdstip is gepubliceerd. Dit schept vertrouwen tussen u en uw lezers, zoekmachines en sociale media. Het bestrijden van schending van het auteursrecht is een stuk eenvoudiger met deze handtekening, die de publicatiedatum en inhoud van uw publicaties bewijst. 

Wordproof

WordProof voor Drupal brengt transparantie en verantwoording naar informatie die er toe doet. Van nieuwsberichten tot juridische documenten en van e-commerce tot sociale media, WordProof is een open-source oplossing voor het herstel van vertrouwen op het internet. 

Hoe werkt het?  Door simpelweg de WordProof module in Drupal te installeren krijg je de mogelijkheid om al je content(types) te hashen en te timestampen op een blockchain. Dit creëert een certificaat dat bewijst dat je dit exacte stuk content op een bepaald tijdstip hebt gepubliceerd. Je kunt je eigen blockchain opzetten of WordProof dit laten verzorgen. Het timestampen van een stuk content met WordProof kost slechts een paar cent. WordProof heeft prijsplannen voor verschillende soorten gebruikers, waaronder een gratis startersplan.  

Ambitie  De problemen veroorzaakt door nepnieuws en desinformatie groeien en we moeten dit bestrijden door de manier waarop het web werkt te veranderen. WordProof heeft de ambitie om het internet te repareren door vertrouwen en verantwoording onderdeel te maken van het DNA van het internet. Het is nog vroeg voor deze technologie, maar nu al zijn meer dan 1,4 miljoen artikelen, mediabestanden en juridische documenten voorzien van een tijdstempel van WordProof. De Nederlandse krant NRC is een van de early adopters die voorop loopt. Een reden om nu te beginnen met timestamping is dat wij geloven dat content met een timestamp de toekomstige SEO-resultaten zal verbeteren. 

Rangschikking van content door zoekmachines en sociale media  Door standaardisatie kunnen zelfs zoekmachines en sociale media timestamps lezen en verifiëren in de taal die zij begrijpen. Hoe meer transparantie, hoe hoger de inhoud zou moeten ranken, en hoe meer verantwoording, hoe hoger de inhoud zou moeten ranken. En als gevolg daarvan betekent vrijheid van meningsuiting niet langer automatisch vrijheid van bereik. Dus over een paar jaar, als informatie die er toe doet niet van een tijdstempel is voorzien, word je beschouwd als een fraudeur. 

Als SWIS hebben we ons aangesloten bij de timestamp revolutie door WordProof naar Drupal te brengen. Door deze geweldige technologie open te stellen voor een van de grootste open source gemeenschappen ter wereld bouwen we aan een beter en betrouwbaarder internet. 

WordProof: Het vertrouwde web bouwen met Blockchain Timestamps

Bekijk website
Splash Runner up
  • Wordproof 1
  • Wordproof 2

WordProof: Het vertrouwde web bouwen met Blockchain Timestamps

Bekijk website