Vrijwilligers gezocht voor DrupalJam 2023

12 september 2022

Drupaljam 2022 was weer heel fijn! Splash Awards 2022 komt eraan! Drupal Nederland zoekt vrijwilligers voor de organisatie van beide evenementen in 2023. Wil jij helpen met de organisatie met één of beide evenementen? Het kost je gemiddeld 1 à 2 avonden in de week. Je krijgt er een geweldig leuke ervaring, persoonlijke exposure en 400+ gelukkige Drupal collega’s voor terug! Hadden we al gezegd dat beide evenementen professioneel wordt neergezet en bij de internationale Drupal gemeenschap worden gewaardeerd?

Beeldmerk Drupaljam

Vlak voor de zomer hebben we een weer een classic Drupaljam gehad met z’n allen, op locatie in Utrecht. Wij kijken met veel plezier terug op weer een fantastische editie. De wereld is niet meer hetzelfde als voor de pandemie, maar bijeenkomsten zijn van alle tijden en er gaat toch niets boven een ‘echte’ Drupaljam! Dat geldt ook voor de Splash Awards, die nog in de maak is! Voor 2023 zoeken we enthousiaste vrijwilligers die willen helpen met de organisatie. Help je mee? Het is echt een geweldige ervaring en goed voor je CV. En je maakt er mensen er blij mee.  

Nu de wereld weer open is (laten we hopen dat dat zo kan blijven), willen we natuurlijk de tradities van Drupaljam en Splash Awards voortzetten. Maar we hebben mensen nodig die willen helpen organiseren. De organisatie van beide evenementen draait op vrijwilligers uit en van buiten de Nederlandse Drupal gemeenschap. Zonder hen, zouden beide evenementen er niet zijn. Zij dragen het stokje graag over zodat zij weer andere dingen kunnen gaan doen. 

Het organiseren van Drupaljam en de Splash Awards is ontzettend leuk en levert je persoonlijke en zakelijke zichtbaarheid op. Maar het is ook gewoon ontzettend leuk om te doen. De grootste reward is nog wel de 400+ bezoekers die vrijwel unaniem enthousiast zijn en heel veel energie teruggeven. Het organiseren van Drupaljam en de Splash Awards neemt zo’n 4 tot 6 maanden in beslag en kost je gemiddeld 1 à 2 avonden per week en soms is ook overdag een reactie of kort overleg nodig. Aangezien we met professionele instanties en serieuze sponsorgelden werken, vind communicatie ook tijdens kantoortijden plaats. Vrijwillig is niet vrijblijvend. Uiteraard doet iedereen wat mogelijk is en soms lopen dingen anders. In Drupaljam en de Splash Awards zijn samen goed voor zo’n 100 duizend euro aan kosten en opbrengsten. Daarom is goed om te overwegen of je de commitment aan kunt gaan. 

Wil je meer weten of een paar keer meedraaien om te kijken of het iets voor je is? Neem contact op met drupaljam@drupal.nl of splashawards@drupal.nl . Je hulp is zeer welkom!