Terugblik op de Splash Awards 2023

21 november 2023

Afgelopen donderdag vond alweer de negende editie van de Nederlandse Splash Awards plaats. Ditmaal had de organisatie een grandioze locatie uitgezocht. Was het voorgaand jaar al geweldig in het Muntgebouw, dit keer was voor een sfeervol en knus theaterzaaltje midden in het sprookjesachtige Spoorwegmuseum in Utrecht gekozen.

Splash Awards 2023

Het verhaal van de avond

Omringd door historische treinwagons en stoomlocomotieven diende deze avond als station voor het vertellen van verhalen. Elke casus, iedere Drupal-website, fungeert immers als een medium om content te presenteren, te informeren of kennis over te dragen. En hoe blijft die content het beste bij de doelgroep hangen? Juist, met een verhaal.

Waar het museum een levendig eerbetoon is aan de technologische vooruitgang en de romantiek van het treinreizen, fungeren de Splash Awards als instrument om niet alleen technische hoogstandjes te vieren, maar ook de passie en toewijding die de Drupal-community definiëren.

De zaal was gevuld met een gevarieerd gezelschap: genomineerden, klanten van digitale bureaus, ontwikkelaars, ondernemers, designers, marketeers en managers. Na een korte introductie van Bert Boerland, voorzitter van Stichting Drupal Nederland, een gelukwens per video van onze Benevolent Dictator Dries Buytaert, en enkel lofwoorden voor de jury, sponsors Platform.sh en Droptica, de organisatie en alle deelnemers was het de beurt aan Harry Piekema om de avond te leiden.

Piekema, welbekend van de supermarktreclames op TV, maar ook televisiepresentator, stemacteur, toneelspeler, regisseur en communicatietrainer nam de honneurs waar met de nodige humor. In acht categorieën passeerden 32 genomineerden de revue. Uiteindelijk was het iO die met de Vandemoortele-case de felbegeerde Award voor Website van het Jaar in ontvangst mocht nemen.

Opvallend en verrassend was dat bij de categorieën Government en Tools & Apps twee cases tot op twee cijfers achter de komma gelijk waren geëindigd volgens de achtkoppige jury. Bij Government deelden SWIS en Finalist het podium, en bij Tools & Apps streken TwelveBricks en Nuez Web Solutions samen met de eer.

Na de traditionele groepsfoto werd er onder het genot van een hapje en drankje nageborreld, waarmee een vermakelijke avond ten einde kwam.

Volgend jaar staat de tiende editie voor de deur. Zal dit jubileumjaar deze Splash Awards-uitreiking kunnen overtreffen? We kijken reikhalzend uit naar wat er komen gaat.

Bekijk alle foto's van de Splash Awards 2023 hier.

 

De uitslag van de Splash Awards 2023:

  • Non-Profit: Flink, runner-up: Hoppinger
  • Corporate: iO, runner-up: Groowup
  • Healthcare: SWIS, runner-up: Emble
  • Publishing & Media: Finalist, runner-up: Immer
  • Design/UX: iO, runner-up: Netvlies & Born05
  • Tools & Apps: TwelveBricks en Nuez Web Solutions, runner-up: Atom
  • Government: Finalist en SWIS, runner-up: Groowup
  • Education: d-Media web professionals, runner-up: ARA
  • Website van het jaar: iO, runner-up: SWIS