Stichting Drupal Nederland verwelkomt drie nieuwe bestuursleden

11 april 2023

Stichting Drupal Nederland heeft een nieuwe voorzitter en drie nieuwe bestuursleden. Oprichter van de Stichting Bert Boerland, sales executive bij SUSE, is voorzitter geworden. Bert is een bekend gezicht door zijn decennialange inzet voor Drupal. Hij blogt nog steeds dagelijks over Drupal en open source via verschillende kanalen.

Nieuw in het bestuur komen Bart Vreugdenhil, informatieanalist bij Finalist, Björn Brala, technisch directeur bij SWIS en Esmeralda Tijhoff, interne Product Owner bij DICTU. Het bestuur is bijzonder verheugd met deze versterking en werkt hard aan komende activiteiten en initiatieven.

screenshot bestuursvergadering 14 feb 2023

Even voorstellen

We vroegen de drie nieuwe bestuursleden waarom ze graag bij Stichting Drupal Nederland wilden en waar zij het meest naar uitkijken.

Esmeralda: ‘Ik ben heel blij dat ik bij het bestuur mocht aanschuiven. Ik maak me sterk voor een transparante overheid waar open source een belangrijk onderdeel van is. Verder wil ik helpen om de samenwerking binnen de Drupal gemeenschap in Europa te versterken, bijvoorbeeld door regelmatige online meetings van de Europese boards met NEDA. Dat gaat toch veel beter als je deel uitmaakt van een sterke club zoals Drupal Nederland. Ik hoop dat ik met Stichting Drupal Nederland het Drupal gedachtegoed kan helpen te groeien in Nederland en daarbuiten.’

Björn: “Als CTO van SWIS draag ik al jaren bij aan de technische kant van Drupal als core maintainer van JSON:API. Ik ben super blij dat ik nu ook kan bijdragen aan het merk Drupal in Nederland als bestuurslid. Ik ga naast mijn rol als penningmeester werken aan meer samenwerking binnen Europa en de aansluiting van Europa aan de globale Drupal gemeenschap. Natuurlijk blijft mijn doel om te zorgen dat Drupal hét beste opensource headless CMS blijft, nu, en in de toekomst.”

Bart: ‘Mijn eerste aanraking met de Drupal community voelde direct als een warm bad. Het is fijn als je dan een steentje mag bijdragen aan het onderhouden van de gemeenschap. In mijn rol als informatieanalist probeer ik bruggen te bouwen tussen de business en IT. Ik probeer continu de verbinding tussen de verschillende belanghebbenden te zoeken. In feite doen we bij Stichting Drupal Nederland hetzelfde. Alle radertjes van het gehele Drupal ecosysteem proberen we zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten. Het meeste kijk ik uit naar de diverse evenementen zoals Drupaljam en de Splash Awards, om ontwikkelaars, freelancers, softwareleveranciers en klanten met elkaar in contact te laten komen en met elkaar, en met Drupal, te verbinden. Immers, samen staan we sterk.’

 

Bekijk alle profielen van het bestuur