Jaarlijks DrupalCon in het teken van data ownership en het Open Web.

8 oktober 2023

Dries Buytaert keynoting DrupalCon 22, by Michael Schmid CC BY-NC-SA 2.0 DEED

Dries Buytaert keynoting DrupalCon 22, by Michael Schmid CC BY-NC-SA 2.0 DEED

DrupalCon is het Europese evenement over het digital experience platform Drupal. Dit jaar vindt het plaats in Lille op 17 tot 20 oktober. Drupal experts van over de hele wereld komen bij elkaar om te netwerken en samen te werken aan het populaire CMS. Drupal onderschrijft het Open Web principe waarbij iedereen gebruik kan maken van het internet en digitale platformen kan creëeren. Het open source  contentmanagementsysteem is zeer flexibel dankzij de krachtige API-first basis. Met Drupal kun je headless toepassingen realiseren en integreren met veruit de meeste marketingtools. 

DrupalCon is de jaarlijkse conferentie over Drupal. Ruim 100 workshops, presentaties en meetups zorgen voor een uitgebreid programma met allerlei onderwerpen. Technologische ontwikkelingen, digital business en innovatie zijn vaste peilers in het programma. Drupal-oprichter en projectleider Dries Buytaert presenteert de ontwikkelingen en de roadmap van Drupal voor de komende jaren. Op het vierdaagse evenement kan men  Drupal-experts van over de hele wereld ontmoeten, inclusief degenen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van Drupal zelf. KitKat en Jägermeister staan als keynote in het schema, evenals voormalig RAF gevechtspiloot en performance expert Sarah Furness. Op DrupalCon wordt tevens de Women in Drupal Award uitgereikt en er zijn allerlei social events waaronder de vaste Trivia Night pubquiz. 

Open Web

De open source ontwikkelgemeenschap achter Drupal telt tienduizenden ontwikkelaars en experts die elke dag aan Drupal werken of eraan bijdragen. Het platform zelf is inclusief en divers en onderschrijft de filolsofie van het Open Web: iedereen moet het maximale uit het web kunnen halen met Drupal, voor iedereen toegankelijk. Drupal staat ook bekend om de  goede beveiliging en de gegevensprivacy. 

Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om online te gaan zonder dat je persoonlijke gegevens op soms zeer ondoorzichtige manieren worden gebruikt. Drupal biedt een enorm ecosysteem waarmee gebruikers de controle hebben: geen lock-ins en volledig open met de  vrijheid om te beschikken over je eigen data en content. Organisaties die streven naar  toegankelijkheid en betrouwbaarheid kunnen dit bij uitstek met Drupal bewerkstelligen. 

Gebruiksgemak

Drupal wordt voortdurend ontwikkeld met het optimaliseren van gebruikerservaring hoog op de agenda. De Project Browser en Automatische Updates zijn twee recente ontwikkelingen bedoeld om het leven van redacteuren en webmasters makkelijk te maken. De vernieuwde  Layout Builder-module biedt een intuïtieve manier om pagina’s samen te stellen en snel en gemakkelijk allerlei soorten content en layouts te publiceren. 

Drupal 11

Drupal 10 kwam eind vorig jaar uit. Intussen wordt er gewerkt aan Drupal 11, met een verwachte releasedatum in 2024. Als je meer wilt weten over de ontwikkelingen omtrent Drupal, dan is DrupalCon een interessante bijeenkomst voor gebruikers van Drupal.  

DrupalCon and the Warm-Up Tour

Op DrupalCon komen professionals en organisaties die Drupal gebruiken bijeen. Het vindt elk jaar plaats in een andere Europese stad. DrupalCon vindt plaats van 17 tot 20 oktober in het Franse Lille. De Franse Drupal gemeenschap is dit jaar gastheer. Meer informatie en tickets zijn te vinden op de DrupalCon website