Dit zijn de allerbeste Drupal Websites van Nederland

8 november 2021

Gewoonlijk zijn de Splash Awards een echt netwerk festijn waar Drupal bureaus en organisaties die Drupal gebruiken massaal bij elkaar komen. Dat mocht dit jaar niet zo zijn dus vond de uitreiking online plaats, tijdens een live-uitzending vanuit Studio De Vijf Werelddelen in Rotterdam.

DJ2021

Initiatief overgenomen

De Splash Awards zijn de jaarlijkse bekroning voor de beste online platformen met Drupal. De uitreiking wordt georganiseerd door Stichting Drupal Nederland (SDN). Dit jaar vond de zevende editie plaats. Inmiddels is het Nederlandse initiatief door een tiental andere landen overgenomen. nder meer Tsjechië, Zwitserland en de VS hebben hun eigen Splash Awards.

Onder de bezielende presentatie van Bert Boerland  werden de winnaars bekend gemaakt. Als intermezzo kwam illusionist Steven Kazàn langs om de talloze online kijkers te entertainen met slimme trucs en verbazingwekkende magie. 

Gespannen wachten

Het belang van de Splash Awards neemt ieder jaar toe. Dat is terug te zien aan de groeiende publieke belangstelling, maar ook aan het stijgende aantal inzendingen en de kwaliteit van de genomineerden. Dit jaar waren maar liefst 57 gegadigden die streden om een Splash Award. De videobeelden van kanshebbers die op kantoor samen drongen waar ze gespannen op de uitslag wachten, spraken wat dat betreft boekdelen.

Een opvallende winnaar in de categorie commerce is de door iO gebouwde website van Stage Entertainment, het musicalbedrijf opgericht door Joop van den Ende. Het internationale platform bedient jaarlijks 7 miljoen musicalliefhebbers van Europa tot de VS. Zij worden verleid met musical trailers en andere content over 23 musicals. Met resultaat: de ticket sales zijn met 9 procent gestegen. Het platform doet tevens dienst als corporate website. De jury: ‘Geweldig paradepaardje voor wat met Drupal mogelijk is.’

Uitdagende case

In de categorie Publishing & Media valt RTL.nl op. Achter RTL gaan vele redacties schuil die ieder dagelijks content produceren voor programma’s zoals RTL Nieuws, Jinek en RTL Boulevard. Met de nieuwe headless website kunnen zij onderling nog beter content delen en naar elkaar verwijzen waardoor de integratie verbetert. De jury noemt dit: ‘Een uitdagende case die op een fantastische manier is gebouwd. Het is een mooi project als showcase voor Drupal.’

In de categorie Tool & Apps rolde Shareforce als grote winnaar uit de bus. Dit door Atom en Polder Knowledge ontwikkelde online platform maakt het mogelijk om juridische modeldocumenten efficiënter en op maat te delen. De jury is onder de indruk: ‘De combinatie tussen open source en SaaS is fascinerend. Indrukwekkend om een startup te zien die zo'n complex probleem aanpakt en Drupal kan gebruiken om zo'n geweldige service te leveren.’

Overall winnaar

Shareforce biedt voordelen voor klanten, die minder vaak de hoofdprijs voor copy-paste werk hoeven te betalen. En voordelen voor advocaten- en notariskantoren, die altijd met up-to-date-versies gaan werken en zo betrouwbaar maatwerk kunnen leveren. Zo gaat Shareforce daadwerkelijk de markt opschudden wat de website tevens tot overall winnaar maakt. 

Voor een volledig overzicht van alle winnaars van de Splash Awards, zie www.splashawards.nl