Cases

www.ennatuurlijk.nl - go-getters in local energy

Social / Community

Nederland werkt aan verduurzaming. In sommige gevallen is dit een grote verschuiving. Bijvoorbeeld voor consumenten die geen invloed hebben op de transitie in hun omgeving en ineens op een andere manier van verwarming en koeling worden voorzien. Ennatuurlijk is een 'doorzetter in lokale energie'. 

Ennatuurlijk helpt Nederland te verduurzamen. Het verbindt wijken met lokale bronnen voor comfortabele verwarming en koeling. Elk van deze oplossingen vraagt om een specifieke aanpak. Daarom neemt Ennatuurlijk.nl consumenten, gemeenten, woningcorporaties en projectontwikkelaars bij de hand. Via de website delen zij hun jarenlange kennis en ervaring. Zo zorgt het bedrijf ervoor dat iedereen in Nederland snel toegang heeft tot duurzamere energie. De vernieuwde website moet consumenten en de zakelijke markt begeleiden en inspireren voor, tijdens en na de transitie naar duurzame energie. 

Natuurlijk

Het upgraden van de bestaande Drupal 7 website naar Drupal 8 (en later Drupal 9). Met dat advies benaderden we Ennatuurlijk.nl (voor wie we al langer werkten, onder andere voor de corporate website, intranet en satellietwebsites). Het was een goed moment om verder te kijken dan een technische verbouwing.

Samen met de marcom-afdeling werd een strategisch traject gestart waarin we keken naar vereenvoudiging van de techniek, herstructurering van de content en modernisering van de UI & UX. Dit was ook een perfect moment om ongebruikte onderdelen af te stoten en links naar externe diensten bij te werken.

Voortaan kunnen klanten ook reviews plaatsen op productpagina's en storings- en onderhoudsmeldingen raadplegen via de website. Op basis van de verzamelde gegevens konden we snel strategische keuzes maken en de inhoud prioriteren en herschikken.

Door het CMS te vereenvoudigen was het bovendien de bedoeling dat meer beheerders en redacteuren met Drupal CMS zouden gaan werken. Om ervoor te zorgen dat zij snel en intuïtief met content kunnen werken, zijn niet alleen de contenttypes vereenvoudigd, maar ook de koppelingen tussen de verschillende onderdelen van de website. 

Zo hebben we een slank basisproduct neergezet om op voort te bouwen, met marketingautomatisering en andere diensten. Tegelijkertijd zijn de veiligheid en snelheid verbeterd.

Werkzaamheden - Strategische sessie - Sorteren van kaarten en herstructureren van de inhoud - Verbetering van de gebruikerservaring op mobiel en desktop - Verbetering van de functionaliteit (algemeen) - API koppeling met Recruitee - Koppeling met pardot marketing automatiseringssysteem  - Snelheid en veiligheid naar een hoger niveau tillen

Specialiteiten - Strategie en advies - UX en UI optimalisatie - Front-end en back-end ontwikkeling - API koppelingen met externe systemen - Marketingadvies

Doelstellingen - Open en eerlijke informatie voor consumenten en belanghebbenden - Administratie vereenvoudigen - Verhogen klanttevredenheid door directe informatie - Rol in de energietransitie uitleggen - Overheden en beleidsmakers overtuigen van duurzaamheid en warmte als alternatief voor aardgas. 

www.ennatuurlijk.nl - go-getters in local energy

Bekijk website
Splash Runner up
  • Ennatuurlijk 1
  • Ennatuurlijk 3

www.ennatuurlijk.nl - go-getters in local energy

Bekijk website