Cases

Website & Digitale diensten voor jeugdgezondheidszorgorganisatie

Gezondheidszorg

Hoe kunnen we een website bouwen om alle verschillende doelgroepen van Jong JGZ te informeren? Met deze Drupal gebaseerde website oplevering heeft Groowup Jong JGZ op weg geholpen om een toegankelijk en hoogstaand service- en informatieplatform te worden. We hebben de digitale dienstverlening van Jong JGZ naar een hoger niveau getild door de ontwikkeling van een geboortemeldingsformulier. Een formulier waar geboortes eenvoudig 24/7 geregistreerd kunnen worden. Met een eenvoudig te beheren Drupal 8 configuratie geven we de webmasters genoeg vrijheid om creatief te zijn en de site up to date te houden. 

JGZ

Jong JGZ had een website nodig om op een eenvoudige, toegankelijke en heldere manier te communiceren met ouders, kinderen, jongvolwassenen en professionals in meerdere regio's. Om de diversiteit van de doelgroepen te benaderen en te zorgen voor een digitale aansluiting, zijn voorafgaand aan de ontwikkeling uitgebreide gebruikerstesten en benchmarkonderzoeken uitgevoerd. Zo is veel inzicht verkregen in de behoeften, digitale barrières en twijfels van de doelgroepen. Het doel was om letterlijk alle informatie met één simpele klik binnen handbereik te hebben. Deze aanpak hielp ook om de frictie van het content management van de website te verlagen (voorheen waren er twee aparte domeinen voor de regio's). 

Bereikte doelstellingen: 

- Menselijk karakter: gebruiker krijgt vertrouwen in de website en de organisatie. - Design en UX is doelgroepgericht ontwikkeld (toegankelijke en snelle navigatie). - De oplossing voor het registreren van geboortes. Dit gebeurt gemiddeld 40 keer per dag. Voorheen waren dit 40 telefoontjes die handmatig verwerkt moesten worden door de servicedesk. - De pagina van het consultatiebureau is een ingang voor veel gebruikers, deze pagina bevat alle benodigde informatie. - Open-source CMS en low effort webmaster strategie. - Bouwen van een duurzaam modulair systeem dat evolutie en actualiteit ondersteunt.

Website & Digitale diensten voor jeugdgezondheidszorgorganisatie

Bekijk website
Splash Winner
  • Jong JGZ1
  • Jong JGZ2
  • Jong JGZ3
  • Jong JGZ4
  • Jong JGZ5

Website & Digitale diensten voor jeugdgezondheidszorgorganisatie

Bekijk website