Cases

SKAO, naar en voorbij de sterren

Non-profit

De SKAO-website zal mensen inspireren en informeren over de verkenning van het heelal met 's werelds grootste radiotelescooparray.

SKAO Banner

Square Kilometre Array Observatory is een van de grootste wetenschappelijke inspanningen ter wereld. Vanaf 2022 zullen in Zuid-Afrika en West-Australië radiotelescooparrays van ongekende omvang worden gebouwd. 16 landen en talrijke wetenschappelijke onderzoeksinstellingen op alle continenten nemen deel aan dit baanbrekende project dat zal bestaan ​​uit 200 satellietschotels, 512 stations en meer dan 130.000 antennes.

De missie van de SKAO-website is om met alle mensen te communiceren over deze buitengewone zoektocht naar ontdekkingen. Daarom moeten we ervoor zorgen dat communicatie in meerdere talen naadloos verloopt, begrijpelijk is op verschillende niveaus van begrip en geschikt is voor mensen met alle achtergronden. Bovenal geloven we dat mensen geïnspireerd willen worden.

Ons belangrijkste doel was om de SKAO-organisatie te voorzien van een online communicatieplatform dat de kracht heeft om mensen wereldwijd te inspireren, informeren en betrekken. De website is opgezet in Drupal CMS, is meertalig en optimaal toegankelijk in alle delen van de wereld (adaptieve toewijzing). We creëerden een ontwerp dat gericht is op duidelijkheid, leesbaarheid en inclusiviteit en tegelijkertijd de ambities en status van SKAO versterkt.

Tijdens de verkenningsfase werd duidelijk dat SKAO moet communiceren met een zeer breed publiek: van bewoners van de gebieden waar de arrays worden gebouwd tot intergouvernementele organisaties, van geïnteresseerde beginners tot gespecialiseerde astronomen. Iedereen moet toegang hebben tot de benodigde informatie. Daarom is de website conceptueel opgezet met een redactionele contentflow die deze uitdaging weerspiegelt: visueel verkennen met een grote Wow!-factor aan de oppervlakte, langzaam verschuivend naar gespecialiseerde informatie voor professionals op diepere niveaus.

Het hoofdkantoor van SKAO is gevestigd in de buurt van Manchester (VK), maar de medewerkers zijn wereldwijd verspreid. In totaal zijn er zo'n 100 mensen bij betrokken, waarvan de meeste internationale redacteuren. Na ruim een ​​jaar te hebben samengewerkt met het SKAO-team, werd de website in juli '22 gelanceerd.

Case Video:

SKAO, naar en voorbij de sterren

Bekijk website
  • SKAO2
  • SKAO3
  • SKAO4
  • SKAO5
  • SKAO Banner

SKAO, naar en voorbij de sterren

Bekijk website