Cases

Shareforce - de wereldwijde standaard voor zakelijke contracten

Social / Community

Shareforce is een Legal Tech start-up, die de wereld en manier van werken opschudt voor advocaten, notariskantoren en bedrijven die gebruik maken van juridische diensten. Shareforce is een Saas-gebaseerde, modulaire oplossing voor het ontwerpen, samenstellen, samenwerken en onderhouden van juridische documenten. Door (model)documenten zoals contracten te digitaliseren en de manier waarop deze documenten worden samengesteld, onderhouden en samengewerkt te innoveren.

Gebouwd op Drupal, Laminas, Angular en Python. Shareforce combineert bekende IT strategie, principes en architectuur zoals geavanceerd versiebeheer, Google docs achtige editing en Git achtige functionaliteit zoals cloning, branching, forks en merge requests, parent to childs en reverse to document creatie en controle binnen de financiële wereld en verandert dit strikte en gesloten woord naar een moderne open source community aanpak.

Screenshot

Na bijna twee jaar van conceptontwikkeling tussen Wouter Ofner, CEO van ShareforceLegal, en Justin van der Raaf(Atom), werd zijn idee voor een Online Platform verder uitgedacht en het resultaat zou de wereld van juridische diensten, zoals die worden geleverd door advocaten en notariskantoren, veranderen. 

Binnen korte tijd ontwikkelden we een proof of concept, kregen we financiering van grote spelers binnen het vakgebied en begonnen we met de ontwikkeling. 

Drupal bleek zeer succesvol als een snel prototype framework, waarbij de basiselementen, interface en functionaliteit werden opgezet die de basis zouden vormen van wat nog moest komen. Maar net als in onze case voor Total Nederland van vorig jaar wisten we dat het bouwen van alle functionaliteit in Drupal op de lange termijn een architectonisch probleem zou worden. Dus nodigden we onze vertrouwde partner Polder Knowledge uit om de ontwikkelaarscapaciteit, het complexe architectuurdenken en de niet-Drupal technologiestack te vergroten voor een ander gigantisch platform met best of breed technologie. Momenteel is de belangrijkste rol voor Drupal die van headless CMS voor alle gedeelde inhoud tussen de gedecentraliseerde omgevingen. Drupal vormt daarbij het hart van het platform.

Samen hebben we in de eerste 7 maanden een paar duizend uur opgeleverd en bouwen nu al met een team van meerdere FTE. Dit platform is goed gefinancierd en gaat enorm groot worden en is deels gebouwd op Drupal. Het concept is sinds de start een paar jaar terug uitgebreid ontwikkeld en de visionaire blik, kennis en benadering van technologie van Mark Willemen, Solution architect en ondernemer, is van onschatbare waarde geweest voor wat het project is geworden. Dit project is nu ook in de running voor een Europese subsidie via het EIC Accelerator programma.

Een project van deze omvang is niet in één pagina te beschrijven, maar we zullen proberen een concept te geven van het idee en de basistechnologie. Elk bedrijf gebruikt contracten, bijvoorbeeld voor nieuwe werknemers of voor een nieuw project. Ondernemers plukken deze van het internet of gebruiken een advocaat of notariskantoor om er een te maken. Dit contract wordt dan intern keer op keer gebruikt, meestal zonder ooit een update te krijgen voor veranderende wetten. Bovendien worden wijzigingen in het contract aangebracht in samenwerking met de andere contractpartijen, zoals klanten en leveranciers. Deze wijzigingen worden meestal vergeten en komen vaak terecht in andere nieuwe contracten omdat ofwel de documentsjabloon per ongeluk wordt gewijzigd ofwel nieuwe contracten worden gebaseerd op de laatst verstuurde. En er zijn nog veel meer gevallen waarin de huidige samenstelling en het onderhoud van documenten in het beste geval gebrekkig zijn. 

Dus namen we de principes en zelfs stukjes technologie en concepten uit de codeontwikkeling en pasten die toe op dit werkterrein. Samenwerking, delen, versiebeheer en gecontroleerde distributie zijn enkele van de belangrijkste kenmerken. En met versiebeheer bedoelen we niet alleen revisie-informatie. U kunt documenten maken die bestaan uit een combinatie van artikelen die u zelf hebt gemaakt, die door de gemeenschap, door groepen of door een advocaten- of notariskantoor zijn aangeleverd. U kunt ook werken vanuit complete documenten die door dezelfde partijen als de artikelen worden aangeboden of een nieuw document starten door het uploaden van Word-bestanden. Er is geen limiet aan het aantal ouders en kinderen uit één bron. Het mooie zit hem in het bijwerken, waar de ontwikkelterm merge request het beste past. Wanneer een ouder document of artikel wordt gewijzigd gaat een merge request door de hele familie drie, updaten zover als nodig / gewenst. Het markeren van contracten die al getekend zijn en meer.  

En de Word import is zeker niet de enige high tech feature in dit project, je moet de inline editing zien, blauwdruk tekst met lagen, AI voor Topic classificatie, clausule conflict detectie, geautomatiseerde document assemblage en peer-to-peer samenwerking, waarmee gebruikers hun juridische documenten decentraal kunnen delen om die documenten te ontwikkelen en bij te werken.  

Shareforce - de wereldwijde standaard voor zakelijke contracten

Bekijk website
Splash WOTY
  • Shareforce 1
  • Shareforce 2
  • Shareforce 3
  • Shareforce 4
  • Shareforce 5

Shareforce - de wereldwijde standaard voor zakelijke contracten

Bekijk website