Cases

ProQR

Media en uitgeverijen

Website voor patiënten en medische deskundigen over genetische oogziekten. Wereldwijd worden meer dan 2 miljoen mensen met een erfelijke netvliesaandoening bedreigd door volledig gezichtsverlies. ProQR is een Nederlands biotechnologiebedrijf dat het leven van deze mensen wil veranderen door RNA-therapieën te ontwikkelen. Hun nieuwe website getuigt van webtoegankelijkheid en sluit naadloos aan bij het doel van het bedrijf en is nu patiëntgericht. PUURPXL en LimoenGroen zijn verantwoordelijk voor de nieuwe website, in nauwe samenwerking met ProQR. 

Header

Wereldwijd worden meer dan 2 miljoen mensen met een erfelijke netvliesaandoening bedreigd door volledig gezichtsverlies. ProQR is een Nederlands biotechnologiebedrijf dat het leven van deze mensen wil veranderen door RNA-therapieën te ontwikkelen. Hun focus ligt op de ontwikkeling van behandelingen voor een groep van blindmakende aandoeningen die het netvlies aantasten, de zogenaamde erfelijke netvliesziekten. De nieuwe website sluit naadloos aan bij het doel van het bedrijf en is nu patiëntgericht. 

ProQR ontwikkelt nieuwe en baanbrekende geneesmiddelenbehandelingen op basis van RNA-therapie. LimoenGroen en PUURPXL, beide experts in online toegankelijkheid, werden gecontracteerd om te helpen bij het creëren van een nieuwe website gericht op het verbeteren van het leven van patiënten die lijden aan deze zeldzame aandoeningen. De enige focus van ProQR is om mensen te helpen die leven met zeldzame oogziekten die momenteel geen behandelingsmogelijkheden hebben. De nieuwe website getuigt hiervan, voldoet aan de webtoegankelijkheidsnormen en is ontworpen met bijzondere aandacht voor mensen met een visuele handicap. Tegelijkertijd dient de website als go-to-point voor medische deskundigen op dit gebied. De corporate story en bedrijfsdoelstellingen zijn ook in de nieuwe website verwerkt. 

Splash Runner up
  • Proqr1
  • Proqr3
  • Proqr2