Cases

Platform Europa Gemeenschappen - Onderwijs voor Klimaat

Overheden

Het Europa Communities Platform (ECP) initiatief wordt geleid door het Directoraat-generaal Informatica van de Europese Commissie (DG DIGIT). Het platform is een initiatief om het gebruik van open-source-instrumenten en -technologieën in de diensten van de Commissie en de EU-instellingen te bevorderen. Als voorbeeld tonen wij u een van de eerste gemeenschappen die zijn gelanceerd: Onderwijs voor Klimaat. Het is een gemeenschap om de Europese onderwijscapaciteiten te inspireren, te ontwikkelen en te benutten ter ondersteuning van de veranderingen die nodig zijn voor een klimaatneutrale samenleving.

EC Image

Het doel van het Europa Communities Platform (ECP) is een open-source, veilige en gepersonaliseerde software-oplossing te creëren die Europese instellingen in staat zal stellen hun eigen state-of-the-art online gemeenschapsplatforms op te zetten en hun leden met elkaar in contact te brengen en te betrekken. Het initiatief belooft meer verbindingen, betrokkenheid en samenwerking tot stand te brengen zonder de alomtegenwoordige bezorgdheid over privacy en gegevensrechten die gepaard gaat met propriëtaire software of publieke sociale-mediaplatforms.

Bovenop het Open Social kernplatform is een specifieke ECP-basisinstallatie gecreëerd die het officiële ontwerp en thema van de Europese Commissie heeft en specifieke functies zoals EU Login (SSO). 

Als een van de eerste gemeenschappen die op het ECP zijn gelanceerd, gebruikt de Education for Climate Coalition het platform om te inspireren, te ontwikkelen en te putten uit innovatieve Europese onderwijsmogelijkheden. Als gemeenschap beslist zij collectief, werkt zij samen en past zij zich duurzaam aan. 

Het platform maakt gebruik van het volledige scala aan Open Social functies, zoals het aanmaken van profielen, het organiseren van evenementen, het starten van discussies en het delen van kennis en ideeën.

Platform Europa Gemeenschappen - Onderwijs voor Klimaat

Bekijk website
  • Education for climate 1
  • Education for climate 2
  • Education for climate 3

Platform Europa Gemeenschappen - Onderwijs voor Klimaat

Bekijk website