Cases

O365 Connector

Overheden

Community-first: door samenwerking boven concurrentie te verkiezen, hebben deze 3 Drupal partners een zeer waardevolle O365 samenwerkingstool gedoneerd aan de Drupal.org gemeenschap. De drie Nederlandse softwarespecialisten SIMgroep, Finalist en Open Social hebben gezamenlijk een Microsoft O365 connectie voor Drupal ontwikkeld. De eerste drijfveer van de softwarespecialisten was om tegemoet te komen aan de behoeften van Nederlandse overheden door de connector te implementeren in het oplossingenaanbod Open Social, Sim Open Social en de Digitale Werkomgeving van Finalist. Vervolgens hebben de partners hun kennis, ervaring en technologie wereldwijd beschikbaar gesteld aan de Drupal community. De Office 365 Connector module geeft u een connector service die het mogelijk maakt voor ontwikkelaars om eenvoudig verbinding te maken met de Microsoft Graph API. Dit project laat zien hoe verschillende bedrijven samen kunnen werken aan een zeer coole open-source oplossing die verbeteringen toevoegt terwijl ze werken voor inspirerende klanten. We zijn vastbesloten om dit project te blijven verbeteren en hopen dat vele anderen in staat zullen zijn om de module te gebruiken en er coole en nuttige bedrijfsoplossingen mee te bouwen.  

)365

Dit idee is ontstaan uit de wens om organisatie-informatie binnen een Drupal-omgeving te verrijken met de data die beschikbaar is in Microsoft Office 365. Je laatste mails zien in een zijblok? Bekijk de status van je collega (vrij, bezet of afwezig) of zijn of haar Drupal gebruikers avatar. En zelfs je collega bellen via Teams of hem of haar een Teams-bericht sturen vanuit Drupal...

In nauwe samenwerking werd de ontwikkeling naar een hoger niveau getild. Dit resulteerde in de eerste versie van de O365 connector die vervolgens terug werd gegeven aan de community. De ontwikkeling gaat door en we kijken uit naar het gebruik van de module door anderen en hun feedback!  Op dit moment geeft de O365 Connector module u al deze functionaliteit: - Outlook agenda & mail Submodules voorzien u van verschillende blokken en pagina's die de laatste ongelezen mails, aankomende afspraken en Sharepoint bestanden weergeven. We hebben ook de mogelijkheid toegevoegd om nodes toe te voegen aan uw Outlook kalender. Dit betekent dat u uw eigen afspraken kunt toevoegen aan uw kalender vanuit Drupal. - Contacten Eenvoudig maar zeer essentieel. Gebruikersprofielen, uw collega's, zijn afgeleid van Active Directory. U kunt ze doorzoeken, en u kunt profielen verrijken met nuttige inhoud en collega's vinden op basis van deze inhoud en/of hun activiteit. - Onedrive / Sharepoint Bekijk uw laatste bestanden, of de laatste bestanden die met u zijn gedeeld. Verwijs naar en werk direct in de bestanden met O365-tools - Groepen en Teams U kunt groepen in Drupal maken en Teams groepen aan die Drupal groepen koppelen. U kunt de Teams-status van uw contactpersonen zien en snel teamchats verzenden en ontvangen vanuit Drupal! - Eenmalig inloggen Log in op Drupal via SSO en je bent op magische wijze ingelogd op alle applicaties die gebruik maken van die login, al je o365 content wordt getoond... zo makkelijk is het! - Sharepoint zoeken: bestand zoeken en zoekveld Doorzoek uw Sharepoint vanuit Drupal en krijg toegang tot uw bestanden via de o365 applicaties. Ook: genereer links naar uw Sharepoint bestanden.

O365 Connector

Bekijk website
  • 03651
  • O3652
  • O3653
  • O3654
  • O3655

O365 Connector

Bekijk website