Cases

Monumenten.nl 2021

Non-profit

Het geheel vernieuwde digitale platform Monumenten.nl ondersteunt de duurzaamheid van historische monumenten. Verbindt vastgoedeigenaren, ervaringsdeskundigen en professionals om monumentale gebouwen te informeren en generaties lang te onderhouden. 

Monumenten screenshots

Monumenten.nl biedt waardevolle kennis aan eigenaren en beheerders van historische monumentale gebouwen in Nederland. Het digitale platform biedt informatie over financiële mogelijkheden, onderhoudsrichtlijnen en wetgeving. Ook faciliteert het monumenteneigenaren, ervaringsdeskundigen en aangesloten specialisten bij het onderhoud en de instandhouding van Nederlandse monumenten. Het platform wordt geïnitieerd en onderhouden door Nationaal Restauratiefonds. LimoenGroen en Bikkelhart werden gecontracteerd voor het maken van de nieuwe website, die 1 juli 2021 live ging.  Nederland kent veel historische panden. Het restaureren en onderhouden van deze panden vergt veel inspanning en financiële middelen. Er zijn veel wettelijke beperkingen en wetten om rekening mee te houden. Het nieuwe Monumenten.nl biedt alles wat relevant is over het onderhouden, restaureren en verduurzamen van historische gebouwen. Ook biedt het platform financiële voorbeelden, verwijzingen en verduidelijking van wetgeving. 

Monumenteigenaren en -onderhouders staan centraal op Monumenten.nl. Want goed geïnformeerde onderhouders zorgen beter voor hun pand. Het online platform maakt het hen gemakkelijk en maakt het prettig om mee te werken. De Customer Journey was gebaseerd op een grondige data-analyse en bijpassende persona's. Ontwerpbureau Bikkelhart werd gecontracteerd om de UX en het visuele ontwerp van de grond af aan te herzien. Content editors werden niet uitgesloten: zij kunnen nu snel en eenvoudig relevante content in verschillende formaten toevoegen. 

Laurens Verweij van Bikkelhart: "Een ontwerp dat precies zo geïmplementeerd wordt als we het gemaakt hebben, krijgen we niet vaak te zien. Dit is 100% te danken aan de uitstekende samenwerking tussen Bikkelhart, LimoenGroen en Nationaal Restauratiefonds. "

Monumenten.nl 2021

Bekijk website
Splash Winner
  • Monumenten 1
  • Monumenten 2

Monumenten.nl 2021

Bekijk website