Cases

Koninklijke Bibliotheek

Overheden

Een nieuw kb.nl als onderdeel van het toekomstbestendige Drupal platform.

KB Banner

De KB, de nationale bibliotheek van Nederland, is al eeuwenlang een bron van inspiratie en ontwikkeling. Sinds haar oprichting in 1798 heeft zij zich ontwikkeld tot een brede, veelzijdige organisatie, die de collectie van de Koninklijke Bibliotheek zichtbaar, bruikbaar en duurzaam maakt voor alle Nederlanders, voor elk doel, nu en in de toekomst. De KB draagt zorg voor het geschreven woord, in het bijzonder de Nederlandse publicaties, en stelt iedereen in staat te lezen, te leren en onderzoek te doen. Zo draagt zij bij aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland. De kernwaarden die de KB deelt zijn: open, verbindend, innovatief en betrouwbaar.

De betrouwbaarheid van Drupal als content management platform blijkt wel uit het feit dat de vorige KB website 12 jaar in gebruik is geweest. In die tijd heeft het 1 redesign gezien. Omdat het profiel en het werk van de KB in de loop der tijd steeds digitaler werd, maakte de website een enorme organische groei door. Het gevolg was dat de grote website veel content bevatte die redacteuren moeilijk konden bezitten en beheren.  Een nieuwe website moest toegankelijk zijn (WCAG-compliant), AVG-compliant en veilig, een modern mobile-first design en UX hebben, en een gebruiksvriendelijke structuur bieden voor alle content van de KB.

Het overkoepelende doel van de Koninklijke Bibliotheek is om het Drupal platform te bestendigen en te professionaliseren, zodat de implementaties op elkaar aansluiten. Dit komt onder andere tot uiting in de brede bruikbaarheid van modules. Hoewel dit op maat gemaakte modules kunnen zijn, worden ze centraal beheerd, zodat ze over meerdere Drupal-installaties gebruikt kunnen worden. De sleutelwoorden hierbij zijn snelheid (time-to-market), conformiteit en kwaliteit. Op deze manier zorgt het Drupal platform voor zaken als beveiliging, cookie management, analytics, updates, toegankelijkheid, etc. Als deze zaken voor het platform geregeld zijn, worden ze voor alle sites op het platform (momenteel 12) geregeld. Website redacteuren en functioneel beheerders werken dus in een omgeving die hen makkelijk te gebruiken tools geeft. Het platform geeft hen ook gemoedsrust over zaken waar ze niet over hoeven na te denken. Wij bouwen en onderhouden het platform dat dit alles ondersteunt. Daarbovenop hebben we KB.nl gebouwd.  

Koninklijke Bibliotheek

Bekijk website
Splash Runner up
  • KB001
  • KB002
  • KB003
  • KB004

Koninklijke Bibliotheek

Bekijk website