Cases

Klantportaaltoepassing

E-commerce

Multi Bier groothandel in (speciaal)bieren!  

De ongelooflijke hype rond speciaalbieren de afgelopen jaren heeft geleid tot een enorme omzetstijging voor het bedrijf Multi Bier, dat bijna alle speciaalbiermerken in Nederland onder contract heeft. De orderafwikkeling en de distributie is een enorme organisatorische uitdaging voor dit traditioneel handelsbedrijf. Met Agency Solvy aan boord werd een flinke digitale transformatie ingezet. Een nieuwe IT architectuur, met als kern het ERP - CiFR (Douano) en een op maat gerealiseerde klantenportaal ontwikkeld in Drupal. 

multi

In 2020 ontstond het gemeenschappelijke doel om 'Paperless' te worden. De volgende stap is om Keyboardless te worden. Dat betekent de hele orderstroom en toeleveringsketen organiseren met muisklikken. Geen onnodige administratieve handelingen.  

De vraag en uitdaging die wij kregen van de klant Multi Bier was om samen met hen intensief te gaan werken aan een IT landschap dat invulling geeft aan de - lean and mean - groeiambitie van Multi Bier voor de Route 2020 - 2024. 

Een applicatie die het bestelproces digitaliseert en in fase 2 alle datastromen inzichtelijk maakt en verschillende handmatige taken laat automatiseren. In deze branche wordt het ERP pakket genaamd CiFR (Douano) door vrijwel iedere leverancier gebruikt.  Een ERP-pakket met eindeloze mogelijkheden die specifiek zijn afgestemd op de branche. De flexibiliteit van dit ERP is eindeloos waardoor het kantportaal (ontwikkeld met behulp van Drupal) alle digitaliserings ambities waar kan maken.  Het Drupal klantportaal is ontwikkeld met het idee om de operatie; bestellen, distributie en retouren te optimaliseren en te automatiseren. Het portaal is dus niet uitsluitend bedoeld voor de afnemers van Multi Bier, maar ook voor de organisatie zelf.

De klantportaal met bestelfunctionaliteit is nog maar het begin... we weten zeker dat we de toekomstige ambities ook gaan waarmaken met behulp van Drupal!  

Klantportaaltoepassing

Bekijk website
  • MB1
  • MB2
  • MB3
  • MB4
  • MB5

Klantportaaltoepassing

Bekijk website