Cases

KBC Developer Portaal

Non-profit

De KBC Developer Portal is opgezet als een bron van inspiratie en een eenvoudige digitale winkel voor bedrijfsleiders, bedrijfsontwikkelaars en technische ontwikkelaars om de financiële API's van KBC te integreren in hun applicaties.

KBC

KBC is een van de toonaangevende financiële groepen in Europa. Het is een omnichannel bank- en verzekeringsgroep met een geografische focus op Europa, voornamelijk gericht op retailklanten, KMO's en lokale midcaps. De groep bekleedt belangrijke en in vele gevallen leidende posities in zijn kernmarkten België, Centraal- en Oost-Europa en Ierland. De KBC-groep is ook selectief aanwezig in een aantal andere landen en regio's in de wereld, voornamelijk ter ondersteuning van zakelijke cliënten uit zijn kernmarkten. KBC Groep staat genoteerd op Euronext Brussel. Ze telt 12 miljoen klanten en 41.000 medewerkers.  Als bankverzekeraar willen wij al onze stakeholders helpen hun dromen te realiseren en hen beschermen.  Wij willen veel meer zijn dan een bank en een verzekeraar: wij willen de dromen van onze klanten mogelijk maken en beschermen. Meer nog: we willen degenen die op ons rekenen inspireren, stimuleren en stimuleren, elke dag opnieuw. In het connected open bank- en verzekeringslandschap stimuleren we innovatie en brengen we onze partners naar een hoger niveau. KBC wil integratiemethoden zoals API's of onze partner hub aanbieden voor een brede waaier van KBC-producten en -diensten als katalysator voor een open economie, ter ondersteuning van onze lokale partners en in lijn met hun digitale maturiteit. Een handig overzicht van integratieoplossingen is beschikbaar op ons ontwikkelaarsportaal, maar we houden ook onze ogen gericht op de horizon, voorbij wat momenteel beschikbaar is. Samen met onze partners bespreken we hun eventuele wensen voor verdere ontwikkeling. 

De Developer Portal dient dus als documentatieplatform voor ontwikkelaars en ontwikkelteams om applicaties te creëren, en biedt tegelijkertijd innovatieve no-code interfaceoplossingen voor een zakelijk publiek, waarmee ondernemers en bedrijfsontwikkelaars hun eigen interne processen en hun propositie aan particuliere en zakelijke klanten kunnen opwaarderen. 

Dit betekent praktisch dat de site beschikt over basis- en geavanceerde ontwikkelaarsportaalfunctionaliteiten:  - API-referentiedocumentatie voor PSD2 en Open Banking API's,  - opstartpagina's,   - veilige sandbox-omgeving om API's uit te proberen - app/integratie op locatie creëren - registratie, niet alleen voor individuele ontwikkelaars, maar ook voor ontwikkelaarsorganisaties - meertalige zakelijke inhoud - rolgebaseerde redactionele workflows  

Naast deze functionaliteiten biedt het portaal ook grondige conceptuele documentatie en "how-to's" voor zakelijke ontwikkelaars om KBC's QR-code of widget-gebaseerde oplossingen in hun bedrijf te helpen integreren. 

Een van de vele voorbeelden uit het KBC-ontwikkelaarsportaal over de voordelen van integratie met KBC's oplossingen: "het stelt een vastgoedmakelaar bijvoorbeeld in staat om de terugbetalingscapaciteit van potentiële kopers te beoordelen. Zo weet de makelaar op voorhand of een potentiële koper in aanmerking komt voor een woningkrediet voor een bepaalde woning. Daardoor kan de makelaar ervoor zorgen dat alle bezochte woningen binnen het budget van de koper vallen. Dit verbetert de efficiëntie van de makelaar aanzienlijk en verkort de verkoopcyclus."

Om te integreren met de (API-)producten en oplossingen van KBC moeten gebruikers telkens een registratieproces doorlopen. Daarom werd de site ontworpen om nieuwe gebruikers een vlekkeloze onboarding-ervaring in meerdere stappen te bieden. De site werd gebouwd op Pronovix' Drupal 8/9 Zero Gravity Developer Portal.

In 2021 was Katrien Van Gijsel (Business Innovation Manager, KBC Bank & Verzekering) te gast in de API resilience podcast, waar ze de innovatieve interface aanpak en de strategie achter de oplossingen op de KBC developer portal toelichtte: https://pronovix.com/api-resilience/present-future-banking-apis-part-4  

KBC Developer Portaal

Bekijk website
Splash Runner up
  • KBC1
  • KBC2
  • KBC3
  • KBC4
  • KBC5

KBC Developer Portaal

Bekijk website