Cases

Greenwire CEE - Een meertalig platform voor regionale bewegingsopbouw | Splash Awards

Non-profit

Greenwire CEE is een online community platform dat medewerkers en vrijwilligers uit het hele netwerk van de Greenpeace Centraal- en Oost-Europa (CEE) organisatie met elkaar verbindt. Wat Greenwire CEE uniek maakt, is dat het meerdere gemeenschappen in een diverse regio samenbrengt op één meertalig platform dat tegelijkertijd leden uit 8 verschillende landen in 9 verschillende talen (Engels voor grensoverschrijdende samenwerking) kan bedienen en verbinden.

gree

Greenwire CEE is een nieuw online community platform gebouwd door Open Social dat medewerkers en vrijwilligers van Greenpeace's Centraal en Oost Europa (CEE) netwerk met elkaar verbindt. Greenwire CEE zorgt ervoor dat online en offline betrokkenheid naadloos werken, helpt regionale afdelingen nieuwe vrijwilligers aan te trekken en verdiept de betrokkenheid met bestaande vrijwilligers, activisten en medewerkers met behulp van online communicatie- en samenwerkingstools gebouwd door Open Social.   

Wat Greenwire CEE uniek maakt is dat het meerdere gemeenschappen in een diverse regio samenbrengt op één meertalig platform dat leden uit 7 verschillende landen in 8 verschillende talen bedient en verbindt. 

Om Greenwire CEE te creëren heeft Open Social zijn bestaande Drupal-gebaseerde community platform uitgebreid om site managers en leden een naadloze user flow te bieden die reageert op hun geselecteerde taal en land, waardoor het gemakkelijk is voor gebruikers om relevante content te vinden voor hun sub-community en in hun eigen taal. 

Open Social richtte zich specifiek op het gebruik van de Dashboard-extensie om deze taak te volbrengen. Met het flexibele en inhoudsrijke Dashboard kunnen regiospecifieke leden gemakkelijk worden doorverwezen naar relevante groepen en inhoud. Het vertalen van zowel de site-manager als de eindgebruiker UI van het platform in 8 verschillende talen en het naadloos laten verlopen van de user-flow van verschillende regionale leden met verschillende moedertalen was ook essentieel voor het creëren van Greenwire CEE en het behalen van de projectdoelstellingen. 

Greenwire CEE - Een meertalig platform voor regionale bewegingsopbouw | Splash Awards

Bekijk website
  • GW1
  • GW2

Greenwire CEE - Een meertalig platform voor regionale bewegingsopbouw | Splash Awards

Bekijk website