Cases

Flexas - Office spaces

E-commerce

Visueel aantrekkelijke corporate website met een sterke en uitgebreide Google Maps integratie als kern.

Flexas is een platform dat de vastgoedbranche met, in dit geval, de verhuur van kantoren opschudt en erin is geslaagd de dienstverlening van een verder zeer traditionele en offline branche online te brengen. Waar bij de offline concurrent het courtagebedrag + opstartkosten gemiddeld 17% - 20% van de jaarhuur is, is dit bij Flexas 10-12%.

Flexas brengt huurders en verhuurders met specialistische kennis bij elkaar op een zeer uitgebreid en goed werkend online platform en met grote tevredenheid. Flexas wordt door 1535 van haar klanten gemiddeld met een 9,1 beoordeeld.

Flexas Banner

Na de ontwikkeling van de eerste versie van de website in eigen beheer op basis van Drupal 7, koos Flexas voor Atom als leverancier en partner voor de herbouw in Drupal 8 en de upgrade naar Drupal 9.

Wat ons als Atom uniek maakt is de samenwerking met partijen die ook eigen ontwikkelaars in dienst hebben. Atom heeft de ontwikkelstraat als een dienst ingericht, met samenwerking als doel partners en klanten te ontzorgen en de kwaliteit te helpen waarborgen en verhogen. Op deze manier was Flexas in staat dit grote platform mee te ontwikkelen en zo kosten te besparen tijdens de ontwikkeling en doorontwikkeling. Onderdeel van het project was ook het verder opleiden van de Flexas developer tot een volwaardig Drupal 9 developer.

De kern van deze website is de zoekfunctie en Google Maps kaart met de pins van de kantoren die beschikbaar zijn voor verhuur. Wanneer binnen het overzicht over een kantoor wordt gehoverd, licht de bijbehorende pin op de kaart op en vice versa. Als u met de muis over de pin gaat, bevindt het kantoor zich binnen het overzicht. Als u inzoomt binnen de Google Maps kaart, zal het overzicht van kantoren aan de linkerkant ook worden teruggefilterd naar alleen de kantoren die zichtbaar zijn op de kaart. Dit zijn slechts enkele van de vele custom functionaliteiten die we voor deze website bouwen. 

De Google Maps API is niet gratis voor dit soort uitgebreid gebruik en bij dit soort gebruik en hoge bezoekersaantallen, zoals bij deze website, kunnen de kosten oplopen tot honderden of duizenden euro's per maand. Daarom hebben we aangepaste caching geïmplementeerd voor de Google Maps API zoekresultaten, zodat we de API zo min mogelijk hoeven te gebruiken.

Bij het toevoegen van een kantoor kan het adres worden ingevoerd, waarbij alle andere gegevens automatisch worden ingevuld, zoals het volledige adres, Google Place ID, lat/lng locatiegegevens, maar ook de informatie over het dichtstbijzijnde trein/tram/metro/busstation. Bij het toevoegen van een vertaling worden deze gegevens ook automatisch in andere talen opgehaald en opgeslagen. Een enorme tijdsbesparing voor de content managers, maar ook een hoge mate van zekerheid over de volledigheid en juistheid van de gegevens.

Een ander complex onderdeel was het Dynamische URL-patroon dat gebaseerd is op taal, land en trefwoord (met vertaling). Het laatste deel van de URL wordt gebruikt als een query naar de Google Maps API om een locatie binnen het land te krijgen. Een gebruiker kan een adres, straat, wijk, stad of regio zoeken in de zoekbalk en zal worden doorgestuurd naar deze dynamische pagina. De kaart zoomt in op basis van het type resultaat en toont de meest relevante kantoren. https://www.flexas.com/nl/bel/kantoorruimte-huren/brussel https://www.flexas.com/fr/bel/location-bureau/bruxelles

Flexas - Office spaces

Bekijk website
Splash Winner
  • Flexas 1
  • Flexas 2
  • Flexas 3

Flexas - Office spaces

Bekijk website