Cases

Duik in de collecties van het digitale archief van Venlo

Overheden

Iedere geschiedenisliefhebber kan nu in de geschiedenis van Venlo - of van zijn familie - duiken door eenvoudig te grasduinen in het digitale gemeentearchief.

gem venlo

Wij stonden voor de uitdaging om de geschiedenis van Venlo te bewaren, beschikbaar te maken en te tonen door een uiterst gebruiksvriendelijke omgeving te creëren. Iedere geschiedenisliefhebber kan nu in de geschiedenis van Venlo - of van zijn familie - duiken door eenvoudig te grasduinen in het historisch archief van het gemeentebestuur van Venlo.

Het archief van het gemeentebestuur is opgeslagen in veel verschillende databases. Sommige bestaan al op andere servers, andere zijn speciaal voor dit project door ons gebouwd. Het samenbrengen en presenteren van deze databases als één geheel stelde ons voor drie uitdagingen: 1. Hoe kunnen we de gebruiker gemakkelijk toegang geven tot het hele archief? 2. Hoe kunnen we al deze gegevens presenteren zonder de gebruiker te verwarren? 3. Hoe kunnen we garanderen dat het archief gemakkelijk te gebruiken is voor mensen van alle verschillende digitale vaardigheidsniveaus?

De uitdaging was om de gebruiker toegang te geven tot al deze datasets tegelijk door slechts één zoekopdracht in te voeren. Dat hebben we gedaan door een eenvoudige homepage en een duidelijk gestructureerde pagina met zoekresultaten te ontwerpen. 

Als de gebruiker ervoor kiest een gepresenteerde dataset te bekijken, verlaat hij misschien fysiek de site, maar we hebben ervoor gezorgd dat hij het verschil niet kan zien. De interface blijft de hele tijd hetzelfde. Dit geeft gebruikers het gevoel dat ze steeds op hetzelfde platform blijven, terwijl de domeinen per dataset daadwerkelijk veranderen.

Duik in de collecties van het digitale archief van Venlo

Bekijk website
  • Venlo

Duik in de collecties van het digitale archief van Venlo

Bekijk website