Cases

Dementievriendelijk Nederland

Non-profit

Samendementievriendelijk.nl is een platform gebouwd om bij te dragen aan een dementievriendelijke samenleving. Het is onderdeel van een innovatieve multi-platform architectuur met headless Drupal CMS waar alle aangesloten platforms van Alzheimer Nederland van profiteren.

SDV

Alzheimer Nederland zet zich in om mensen met dementie te helpen een kwalitatiever leven te leiden en is vastbesloten te streven naar een toekomst zonder dementie. Drie verschillende digitale platforms spelen hierin een belangrijke rol: dementie.nl, alzheimer-nederland.nl en samendementievriendelijk.nl. In 2019 hebben Alzheimer Nederland en Hoppinger hun krachten gebundeld richting een toekomstbestendige, digitale strategie. Een strategie gebaseerd op gecentraliseerde data en een geïntegreerde technische architectuur, terwijl de eindgebruiker nog steeds profiteert van drie specifieke applicaties, passend bij elke specifieke klus die gedaan moet worden en de overkoepelende organisatiedoelen van Alzheimer Nederland. 

Stap 1 was de vernieuwing van het platform dementie.nl: een community platform met Drupal CMS dat mantelzorgers zo goed mogelijk ondersteunt bij de zorg voor hun naaste, in alle fasen van dementie. Stap 2: een doorstart van het platform samendementievriendelijk.nl, een initiatief van Alzheimer Nederland en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Op samendementievriendelijk.nl registreren bezoekers zichzelf en volgen ze een gratis online training om te leren hoe ze de signalen van dementie kunnen herkennen en hoe ze op een passende en ondersteunende manier kunnen handelen en mensen met dementie kunnen helpen, wat bijdraagt aan een dementievriendelijk Nederland. Samendementievriendelijk.nl is gebaseerd op dementie.nl en beide platforms maken deel uit van dezelfde architectuur met dezelfde codebase. Beide hebben echter hun eigen headless Drupal CMS, frontend en styling. Dankzij deze structuur profiteren ze van elkaars technische ontwikkelingen en kunnen beide platforms gebruik maken van functionele componenten, zoals de uitgebreide e-learning tool. Tegelijkertijd kunnen de verschillende business units binnen zo'n grote organisatie onafhankelijk van elkaar een eigen marketing- en contentstrategie volgen gericht op verschillende doelgroepen om de doelstellingen van elk platform te realiseren. 

Ook de corporate website alzheimer-nederland.nl wordt binnenkort geïntegreerd om te profiteren van de voordelen van de gedeelde architectuur, en de voordelen van Drupal als centraal content management systeem om alle content te beheren in deze multi-channel, multi-platform digitale strategie. 

Dementievriendelijk Nederland

Bekijk website
Splash Winner
  • SDV1
  • SDV2
  • SDV3

Dementievriendelijk Nederland

Bekijk website