Cases

ANBO Trefpunt

Social / Community

ANBO is een ledenorganisatie die zich inzet voor de belangen van ouderen. Het betrekken en motiveren van hun leden om deel te nemen aan (sociale) activiteiten is een van hun belangrijkste doelstellingen. De organisatie van activiteiten en de mogelijkheden voor ouderen om deel te nemen aan activiteiten namen af als gevolg van de coronapandemie. Daarom was ANBO op zoek naar nieuwe manieren om de kloof tussen hun leden te overbruggen, zodat zij op een veilige manier met elkaar in contact kunnen komen. Natuurlijk kunnen digitale toepassingen hiervoor oplossingen bieden, en zo ontstond het idee voor 'ANBO Trefpunt': een social media platform voor ANBO-leden.

ANBO Banner

Het primaire doel van ANBO Trefpunt is het stimuleren van contact en interactie tussen ANBO-leden, zowel digitaal als fysiek. Door ANBO Trefpunt kan een grote groep ouderen die tijdens de coronapandemie hun contacten geminimaliseerd zagen, nu weer veilig interacteren met gelijkgestemden. ANBO bestrijdt eenzaamheid en faciliteert interactie op verschillende manieren, met ANBO Trefpunt faciliteren we mogelijkheden voor 1-op-1 en groepscontact. Het platform heeft ook een hostfunctie waarmee ANBO gesprekken kan modereren en nieuwe onderwerpen en/of discussies kan initiëren. 

Het platform is toegankelijk voor alle ANBO-leden. Het gebruik van het platform is gratis voor bestaande en nieuwe leden. Met dit community platform verhoogt ANBO de waarde van haar lidmaatschap. Deze waarde zal in de toekomst verder worden verhoogd door het platform uit te breiden en continu te optimaliseren.

Hoewel ANBO Trefpunt in eerste instantie bedoeld is voor gebruik door - en interactie tussen leden, heeft ANBO nu ook een digitale plek om de eigen activiteiten onder de leden te promoten. Via het platform kunnen ouderen hun interesses delen en bespreken, leuke en/of leerzame activiteiten ondernemen, elkaar ontmoeten en nieuwe vriendschappen ontwikkelen.

Veiligheid, privacy en gebruiksvriendelijkheid zijn voor zowel ANBO als haar leden van groot belang. Door ANBO-leden bij het ontwikkelingsproces te betrekken, zijn deze aspecten uitvoerig getest. Er is dan ook veel aandacht besteed aan een goede implementatie van privacymaatregelen en gebruiksgemak. Dit was essentieel voor het succes van het platform.

ANBO Trefpunt

Bekijk website
  • ANBO1
  • ANBO2
  • ANBO3
  • ANBO4

ANBO Trefpunt

Bekijk website