Drupal 9 - The most beautiful CMS Ever!
Ongekende online mogelijkheden met Drupal 9!

Nieuw logo maakt Drupal 9 klaar voor lancering

De update van Drupal 8 naar Drupal 9 wordt de gemakkelijkste versie-upgrade van Drupal in tien jaar. De release van Drupal 9 sluit perfect aan bij de visie van Drupal, waarbij de nadruk in het ontwikkelingsproces komt te liggen op continue innovatie en een regelmatige update cyclus. De basis hiervoor  werd gelegd in  Drupal 8, waarvoor iedere zes maanden een release uitkomt met belangrijke functieverbeteringen. Met de release van Drupal 9 wordt nu bewezen dat ook grote versie-upgrades eenvoudiger zijn dan ooit tevoren.

Drupal woordmerk

De afgelopen 5 jaar heeft Drupal 8 zijn eigen speciale druppel-logo gebruikt en naarmate de release van Drupal 9 steeds dichterbij komt, wordt het alleen maar belangrijker dat we het Drupal-merk updaten om de identiteit van Drupal in het hele ecosysteem te verenigen.

Het nieuwe merk staat voor de fluïditeit en modulariteit van Drupal en de meerwaarde van de Drupal-gemeenschap, dat tezamen een ​​groot en sterk geheel te vormt. Het nieuwe logo kan op zichzelf worden gebruikt, of naast het Drupal-woordmerk.

Met dit nieuwe ontwerp van Amerikaans bureau SixEleven, dat eerder ook al de nieuwe huisstijl van DrupalCon ontwierp, is gekozen voor een tijdloos en toekomstbestendig beeldmerk. We verwachten deze nieuwe iteratie van de Drupal-druppel te blijven gebruiken tot en met Drupal 10 en daarna.

Hoewel deze continuïteit het centrale element is van dit nieuwe ontwerp, is het soms nodig om een ​​specifieke versie van Drupal te vertegenwoordigen. Dat kan zijn om een ​​bepaalde release te vieren of om nieuwe functies in een kleinere update te benadrukken. Om die reden kan de nieuwe Drupal logo ook gebruikt worden met een versienummer ernaast.

Drupal logo gebruik

 

Hoe zit het met het Druplicon?

Het Druplicon is de herkenbare druppel met witte ‘bril’, en deze geliefde gemeenschapsmascotte verdwijnt uiteraard niet. De nieuwe branding vervangt simpelweg het Drupal 8-specifieke logo dat de afgelopen 5 jaar in gebruik was tijdens de levenscyclus van Drupal 8; het vervangt de Druplicon niet. De Druplicon bestaat nog steeds als een embleem van de Drupal-gemeenschap en een mascotte die opnieuw kan worden gemengd en hergebruikt door lokale gemeenschapsorganisaties, zoals in de geschiedenis van Drupal.

Voorbeeld Druplicon afbeeldingen

Bron: https://www.druplicon.org/

Spread the word

Consistent gebruik van het Drupal-merk in het hele ecosysteem helpt ons om meer herkenning van het merk Drupal in de markt te creëren. De afgelopen periode is Drupal.org geüpdate en van het nieuwe logo voorzien. Om Drupal op een krachtige en eenduidige manier uit te dragen, raden we iedereen aan om eigen materialen ook bij te werken met behulp van de bronnen en brand guidelines die door de Drupal Association beschikbaar zijn gesteld.

Hosting sponsored by the Drupal Cloud Hosting Service