Drupal 8 website weergegeven op een tablet
Ongekende online mogelijkheden met Drupal 8!

Nederlandse Splash Awards voor de vijfde keer uitgereikt

Op donderdag 27 juni zijn voor de vijfde keer de Splash awards uitgereikt: dé prijzen voor de beste Nederlandse Drupal projecten. De presentatie van deze lustrumeditie was in handen van niemand minder dan Hans Kazàn, en digital agency One Shoe was met maar liefst 3 awards de grote winnaar van de avond. 

Tijdens de jaarlijkse Splash Awards - die dit keer plaatsvonden tijdens het tweedaagse congres Drupaljam:XL in De Fabrique in Utrecht - worden prijzen uitgereikt in de categorieën Commerce, Zorg, Corporate, Design/UX, Non Profit, Onderwijs, Overheid, Publishing/Media en Tools/Apps. Daarnaast is er een award voor de beste Drupal website van het jaar, die gewonnen werd door One Shoe met het Drupal platform dat ze voor DHL Parcel ontwikkelden. De jury prees onder meer de business case achter het project; de website heeft significant bijgedragen aan de resultaten van DHL Parcel.

Bekijk hier het overzicht van alle winnaars en genomineerden.  

De Splash Awards vinden hun oorsprong in Nederland, waar het sinds de eerste editie in 2014 jaarlijks wordt georganiseerd door vrijwilligers uit de Drupal community. Inmiddels is het uitgegroeid tot een bekend fenomeen binnen de industrie en worden de awards in 15 landen georganiseerd. Sinds 2018 vindt er tijdens DrupalCon, het grootste Drupal congres ter wereld met meer dan 3000 bezoekers, zelfs een internationale uitreiking plaats.