Drupal 9 - The most beautiful CMS Ever!
Ongekende online mogelijkheden met Drupal 9!

End-of-life Drupal 7 met één jaar uitgesteld

Door de impact die COVID-19 op de budgetten van vele organisaties heeft, heeft de Drupal Community en het Securityteam besloten om de end-of-life van Drupal 7 met één jaar uit te stellen. Dit wil zeggen dat beveiligingsupdates voor Drupal 7 nog tot november 2022 worden uitgegeven. Zie hier de officiële aankondiging.

Door deze verlengde ondersteuning van Drupal 7 hebben organisaties een jaar extra om de overstap naar Drupal 9 te maken. Deze verlenging past binnen de doelstelling van de Drupal Community van goed onderhouden, toegankelijke en veilige software.

Deze verlenging heeft geen impact voor Drupal 8, deze zal nog steeds in november 2021 end-of-life worden verklaard door de afhankelijkheid van onderliggende open source framewerk Symfonie 3. Drupal 8 kan echter, wanneer deze op de laatste versie draait, zonder al te veel moeite worden geüpgraded naar Drupal 9.

“Wij erkennen diegene die helpen met innoveren en introduceren van nieuw functies. Het ondersteunen van bestaande Open Source software wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van individuen en organisaties. Wij danken diegene die Drupal 7 blijven ondersteunen en verbeteren. Bedankt” – Dries Buytaert

Hosting sponsored by the Drupal Cloud Hosting Service