Drupal 8 website weergegeven op een tablet
Ongekende online mogelijkheden met Drupal 8!

DrupalStream

Na een tijd waarin het wat magertjes is geweest met het aantal Drupal evenementen dat werd georganiseerd, vond de Stichting Drupal Nederland het belangrijk om het organiseren van kleine evenementen wat te stimuleren. Vanuit dat oogpunt is gekeken wat de oorzaak is van de verminderde community activiteit binnen Drupal, en is er gekeken of dit kon worden aangepakt. Daaruit is DrupalStream geboren. 

Er zijn veel evenementen die normaal gesproken lokaal werden georganiseerd, maar vanwege corona nu niet meer plaatsvinden. Het concept van DrupalStream is dat het organiseren van online evenementen een lage drempel krijgt. Je kan bij de Stichting Drupal Nederland aankloppen als je een evenement wil organiseren, maar bijvoorbeeld niet weet hoe het allemaal werkt met een online platform waar het evenement op wordt gegeven. Of als er mensen zijn die juist heel veel weten van online platforms om evenementen te organiseren, die graag willen helpen bij het maken van een evenement zijn die erg welkom bij de Stichting. Zo kan de Stichting de link vormen tussen alle mensen die hier graag aan mee willen helpen, zodat er contact ontstaat tussen deze mensen. En daarbij helpt de Stichting graag met het promoten van jouw evenement onder de naam DrupalStream.  

DrupalStream is dus een manier om mensen samen te brengen, en om te zorgen dat mensen die graag een online Drupal evenement bezoeken een centrale plek hebben waar ze op de hoogte blijven van nieuwe evenementen. 

Eerste editie DrupalStream

Op vrijdag 25 juni om 19:00 is het zo ver: dan is het tijd voor de eerste DrupalStream® ooit! Dit keer is het thema "toegankelijkheid". Twee sprekers zullen elkaar opvolgen om ons te informeren en vermaken over dit belangrijke onderwerp.

Rian Rietveld en Jules Ernst trappen af met een editie over toegankelijkheid.

Hosting sponsored by the Drupal Cloud Hosting Service