Drupal 8 website weergegeven op een tablet
Ongekende online mogelijkheden met Drupal 8!

DrupalJam weer groot succes

DrupalJam is hét evenement over het populaire open source CMS Drupal in Nederland. Op donderdag 5 april vond de 14e editie van het jaarlijkse congres plaats, opnieuw in De Fabrique in Maarssen. Ruim 400 Drupal gebruikers en professionals werden getrakteerd op een programma met technische verdieping en inspirerende keynotes, waaronder een van Daniel Gebler, CTO van Picnic. 

DrupalJam is een bijeenkomst waar ontwikkelaars en mensen uit de business die met Drupal te maken hebben elkaar kunnen ontmoeten. De dag staat al vanaf de eerste editie in het teken van technische presentaties en workshops. Daarnaast is ruimte om te netwerken en bij te praten met concullega's over de laatste ontwikkelingen in de markt. 

Het programma van DrupalJam laat professionals uit de markt ook ervaringen delen op het gebied van content management, online ontwikkelingen en projectervaringen. Het technische programma bevatte ook niet-technische presentaties, zoals de keynotes van Daniel Gebler (CTO Picnic) en Gert Hans Berghuis (Innovatiestrateeg bij Fabrique, zonder ‘de’). Waar Daniel Gebler het online landschap naar eigen hand zet om logistiek op een andere manier te benaderen, geeft Gert Hans  inzicht in wat cultuur doet voor startups en online bureaus. De Business Track was dit jaar aan het programma toegevoegd. Sponsors hadden de gelegenheid om ook de ervaringen vanuit klant-perspectief te belichten. Een aantal van deze business tracks werden dan ook door content redacteurs en Drupal-gebruikers gegeven. 


Het team van vrijwilligers dat DrupalJam organiseerde, kijkt terug op een geslaagd congres. Stichting Drupal Nederland is trots op een evenement dat haar 15e editie tegemoet gaat en nodigt iedereen uit volgend jaar aanwezig te zijn en bij te dragen aan een overtreffende editie. Bekijk de foto’s van DrupalJam 2018. De aftermovie en video opnames van de sessies zijn op het Youtube kanaal te vinden. 

Stichting Drupal Nederland zet zich in voor de promotie van Drupal in Nederland en het verbinden van Drupal-professionals, -gebruikers en geïnteresseerden.

Hosting sponsored by the Drupal Cloud Hosting Service