Drupal 9 - The most beautiful CMS Ever!
Ongekende online mogelijkheden met Drupal 9!

DrupalCon 2020 staat dit jaar in het teken van het open web

De fysiek geplande conferentie in Barcelona is helaas gecanceld. Dit jaar komt de open source gemeenschap van tienduizenden Drupal professionals van 8 tot 11 december online bijeen voor een overvol programma 

Met weemoed zal menigeen terugdenken aan de DrupalCons van vorig jaar in Seattle en Amsterdam. Duizenden developers, vertegenwoordigers van agencies en andere Drupal professionals verzamelden zich bijvoorbeeld nog in de Rai voor de Europese editie van 2019. Dit jaar zou Europese DrupalCon in Barcelona plaatsvinden. Door de overbekende omstandigheden is besloten om het jaarlijkse hoogtepunt op de Drupal-kalender naar een digitale omgeving te verplaatsen.

Meest inclusieve platform

DrupalCon 2020 staat als digitale conferentie in het teken van het open source digital experience platform Drupal. Van 8 tot 11 december krijgen deelnemers een rijk programma voorgeschoteld. Keynote speaker en founder Dries Buytaert geeft zijn jaarlijkse Driesnote waarin hij terug- en vooruit blikt op de ontwikkelingen rond Drupal.

Verder geeft lead designer Eriol Fox een keynote over de rechten van de mens binnen een open source gemeenschap. Siri Chilazi van de Harvard Kennedy School gaat in haar keynote dieper in op inclusiviteit en gelijkwaardigheid, voorwaarden voor een open web waarin elk talent de kans krijgt op te bloeien. En natuurlijk met Drupal als meest inclusieve CMS platform van de wereld.

API-first

Naast de keynotes zijn er gedurende vier dagen een vijftal tracks gericht op onder meer bureaus en business, klanten en bedrijfsleven en ontwerpers en bouwers. Verder kunnen deelnemers workshops volgen, bijvoorbeeld over hoe je een succesvolle contentstrategie kunt opbouwen. 

Een terugkerend thema op deze DrupalCon 2020 zal de onderlinge solidariteit zijn die nodig is voor het behoud van het Open Web. Het Open Web streeft naar open standaarden en uitwisselen van data, kennis en componenten. Drupal heeft dat in de kern: het is API-first opgezet qua architectuur.

Kostenefficiënt

Professionals uit de markt merken dat juist nu, in deze COVID-periode, extra veel belangstelling is voor Drupal. Als stabiel open source project dat al meer dan achttien jaar voor vernieuwing staat, kiezen steeds meer grote, ambitieuze merken zoals Tesla, RTL, Naturalis en DHL voor Drupal. Dankzij het ontbreken van licentiekosten is Drupal niet alleen vanwege de flexibiliteit maar ook dankzij de kostenefficiëntie al geruime tijd een aantrekkelijker alternatief.  

Deelnemen aan DrupalCon gaat heel makkelijk: ga naar https://events.drupal.org/ en bestel snel tickets. De kosten zijn dit jaar 250 euro voor vier dagen. Dankzij het uitsparen van reis- en verblijfkosten wordt ook qua toegangsprijs deze DrupalCon een van de meest toegankelijke edities ooit.

Hosting sponsored by the Drupal Cloud Hosting Service