Drupal 8 website weergegeven op een tablet
Ongekende online mogelijkheden met Drupal 8!

Drupal Nederland op Slack

Als sinds jaar en dag is IRC hét instant communicatiekanaal voor Drupal developers. De core developers van Drupal voeren op IRC overleg over openstaande issues en de te nemen besluiten.

De laatste twee jaar heeft Slack als instant messaging medium ook de nodige populariteit gewonnen. Niet vreemd, want het is erg gebruiksvriendelijk en makkelijk uit te breiden met andere webdiensten. We vonden het daarom tijd voor een Slack kanaal voor Nederlandse Drupal developers. IRC blijft natuurlijk ook nog steeds gewoon gebruikt.

Omdat slack proptirataty  (closed source) is en een beperkte historie toestaat is er een nieuw Initiatief genaamd DrupaChat, dit is volledig open source door de Communty en voor de Community beheerde service.

Wanneer gebruik je wat?

Slack: voor Nederlandstalige ondersteuning bij Drupal, overleg over lokale events of gewoon gezellige gesprekken
IRC: voor (internationaal) overleg over Drupal core of communiceren met leden van de Drupal community in het buitenland

Verschillende Slack kanalen

Er zijn een aantal kanalen waarin specifieke kennis gedeeld kan worden (#backend, #frontend en #evenementen). Daarnaast is er een algemeen kanaal #drupalnl voor niet-specifieke onderwerpen en is er een speciaal kanaal voor borrelbraat en geroddel (#watercooler). Een groot voordeel van Slack tov IRC is dat eenvoudig bestanden en code snippets uitgewisseld kunnen worden.

Aanmelden

Kan je ook niet wachten om mee te Slacken? Meld je dan aan op onze automatische aanmeldpagina.

Hosting sponsored by the Drupal Cloud Hosting Service