Drupal 8 website weergegeven op een tablet
Ongekende online mogelijkheden met Drupal 8!

Bestuurswissel Stichting Drupal Nederland

Stichting Drupal Nederland begint het nieuwe jaar met vers bloed in het bestuur. Baris Wanschers en Erik Huijs hebben afscheid genomen. De vrijgekomen plaatsen worden ingenomen door Jean-Paul Vosmeer en Michiel Tielemans. (Bron foto: HandigHarry - https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:Handige_Harrie)

Baris is vanaf de oprichting bestuurslid geweest van Stichting Drupal Nederland. Jarenlang heeft hij zich ingezet voor de stichting als lid van het bestuur, als voorzitter van het bestuur en in ontelbare werkgroepen. Nu vindt hij het tijd om plaats te maken voor anderen. Baris is zeker van plan om zich in te blijven zetten voor een succesvol Drupal in Nederland en daar buiten.

Erik heeft zich de afgelopen twee jaar binnen het bestuur bezig gehouden met Talentontwikkeling. Daarnaast is hij de afgelopen twee edities de kartrekker geweest van de Splash Awards. Een rol die hij voor de komende editie ook nog zal vervullen. Omdat Erik zich gaat richten op iets heel anders dan web development met Drupal heeft ook hij zijn plekje in het bestuur beschikbaar gesteld.

Er hebben vier kandidaten gesolliciteerd voor een bestuursfunctie bij Stichting Drupal Nederland. Twee van deze kandidaten hebben zich uiteindelijk vóór de verkiezing teruggetrokken uit persoonlijke overwegingen: Martijn Hermans (Betawerk) en Joost Appers (Synetic). Hen danken we voor de getoonde interesse en de moeite die ze hebben genomen om te solliciteren.

Met uiteindelijk zes kandidaten voor zes verkiesbare plekken (behalve voorzitter Imre Gmelig Meijling deden alle andere zittende bestuursleden mee in de verkiezing) was er van een echte verkiezing geen sprake meer. Het zittende bestuur heeft daarop besloten om de twee overgebleven kandidaten, waarmee goede kennismakingsgesprekken waren gevoerd, een plek in het bestuur aan te bieden. Hiermee zijn Michiel Tielemans (Colours) en Jean-Paul Vosmeer (React online) de komende 2 jaar bestuurslid van Stichting Drupal Nederland.

In januari komt het bestuur in nieuwe samenstelling bij elkaar om een nieuwe rolverdeling af te spreken. Zodra deze bekend is, zal dit op drupal.nl te lezen zijn. Het bestuur van Stichting Drupal Nederland bestaat de komende twee jaar uit:

  • Imre Gmelig Meijling (voorzitter)
  • Pedro Okken
  • Rico van de Vin
  • Jeroen van den Berg
  • Floris van Geel
  • Jean-Paul Vosmeer
  • Michiel Tielemans

Lees meer over het bestuur van Stichting Drupal Nederland.

Hosting sponsored by the Drupal Cloud Hosting Service