Drupal 8 website weergegeven op een tablet
Ongekende online mogelijkheden met Drupal 8!

5 redenen waarom de top voor Drupal als CMS kiest

Passie & Purpose

Laten we wel wezen: wie verantwoordelijk is voor de realisatie van een nieuwe website zal de opdracht meestal verlenen op basis van de hoogte van een offerte of de relatie met de dienstverlener. Toch loont het om een blik te werpen achter de schermen: naar de techniek en naar het platform waar de site op draait. Dit zijn vijf redenen waarom zo veel high-end bedrijven, ngo’s en overheden voor Drupal kiezen.

 

Toekomstbestendig

Social media platformen komen op en gaan, nieuwe concurrenten kloppen aan de deur en gebruikers verwachten steeds meer. Om aan die stortvloed van veranderingen te kunnen voldoen, wil je niet geremd worden door technische beperkingen. Drupal neemt in de kern een voorschot op de vooruitgang door het werk voor zowel contentmakers als leveranciers zo makkelijk mogelijk te maken. Evalueren en adopteren zijn speerpunten van Drupal. Daarnaast valt het CMS te integreren met alle mogelijke andere systemen, zoals CRM’s, e-commerce oplossingen en e-mailmarketing systemen. Dit betekent dat een nieuwe business case niet op de plank blijft liggen maar snel gerealiseerd wordt. Met Drupal blijf je de concurrentie zo letterlijk een stap voor.

Vrijheid

Drupal, inclusief en diversDrupal is open source en het tegendeel van dominante big tech bedrijven die vanuit een gecentraliseerde benadering werken van waaruit het moeilijk ontsnappen is. Wie voor Drupal kiest, kiest voor een decentrale oplossing die door vrijwel iedere ontwikkelaar omarmd kan worden. Dat betekent een enorme vrijheid om van dienstverlener te wisselen, zonder dat je verplicht afscheid moet nemen van de onderliggende techniek en moeizame migratieprocessen. Knellende servicecontracten, trage dienstverlening en ellenlange trajecten behoren daarmee niet per se tot het verleden. Vendor lock-in wel: Drupal biedt keuzevrijheid zonder hoge licentiekosten en met een lagere cost-of-ownership.

Inclusief en divers

Bedrijven en organisaties werken steeds vaker purpose driven: vanuit een bewustzijn dat je impact maakt op de wereld om je heen en dat je daar als organisatie ook verantwoordelijk mee om moet gaan. Wie serieus werk wil maken van de purpose, dient ook naar dienstverleners te kijken. De tienduizenden ontwikkelaars tellende Drupal ontwikkelgemeenschap  is inclusief en diverse by design, met onder andere een officiële inclusiviteit werkgroep dat al vele jaren actief is. Al sinds de lancering richt Drupal zich op een open gemeenschap waar iedere drempel voor ontwikkeltalent wordt weggenomen, zowel fysiek als mentaal. Ook aan de beheerinterface van het platform is Drupal voorloper op het gebied van toegankelijkheid en inclusiviteit. Voor slechtzienden en mensen met een beperking heeft Drupal uitstekende oplossingen die de online wereld ontsluiten voor doelgroepen die daar tot nu toe van verstoken bleven. Voor purpose driven organisaties is de keus voor Drupal feitelijk een no brainer.

Veilig

5 redenen om nu voor Drupal als CMS te kiezenHet zijn twee bewegingen die elkaar versterken: de voortschrijdende verknoping van onze maatschappij met het internet en veiligheidsvraagstukken die daaruit voortkomen. Met Drupal  staat veiligheid voorop, met automatische updates en de release van Drupal 9 gaat dit nog makkelijker. Dankzij de vele ontwikkelaars worden fouten sneller opgespoord en gerepareerd. De ontwikkelaars die hierbij betrokken zijn worden niet alleen betaald vanuit hun dagelijks werk, het is ook nog eens een passie om dit steeds beter te doen. Bijdragen en verbeteringen worden in de Drupal gemeenschap publiek erkend, waarmee de vergoeding niet langer enkel montair is, maar ook sociaal. En dat is waar het voor steeds meer mensen om draait. 

Supersnel

Met de release van Drupal 9 is Drupal niet alleen zeer snel te gebruiken voor contentmakers maar ook voor gebruikers aan de andere kant van het scherm. Snelle laadtijden vormen zeker voor commerciële partijen een pré, omdat verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat snellere websites beter converteren. Dit gaat soms om milliseconden. Naast de performance die Drupal standaard biedt, kun je het ook decoupled inzetten. Dit is een moderne architectuur waarbij de content volledig gescheiden is van de presentatie. Zo wordt alle content centraal beheerd, maar kan wel op meerdere kanalen (website, app, nieuwsbrieven, etc.) worden gepubliceerd.

Hosting sponsored by the Drupal Cloud Hosting Service